Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pohublý a skleslý Jiří Bartoška s manželkou ve společnosti

    Jiří Bartoška s manželkou na Czech Grand Desing | foto: Herminapress

    Herec Jiří Bartoška (76) se v neděli zúčastnil slavnostního předávání cen Czech Grand Desing, které se konalo ve Stavovském divadle. Doprovod mu dělala jeho žena Andrea Bartošková (71). Jedná se o druhou akci, které se Bartoška v poslední době zúčastnil. Kvůli onkologické léčbě svou účast na mnoha akcích, včetně premiér, dříve často rušil.

    Jiří Bartoška (76) se svou manželkou Andreou Bartoškovou (71) v neděli vyrazil na slavnostní předávání cen Czech Grand Desing za rok 2023. Událost se konala ve Stavovském divadle, kde manželé obsadili jednu z přítomných lóží. Ceny předávala topmodelka Tereza Maxová (52).

    Maxová si pro tuto příležitost oblékla šaty od návrháře Borise Krále, který v rámci večera nakonec vyhrál cenu Módní designér roku. „Tereza bude mít oblečené šaty z fialového sametu, které zdobí štrasové výšivky ve tvaru kohoutí stopy. Šaty mají útlý pas a boky jsou zvýrazněné polštářky, které přidávají objem a formují siluetu,“ popisoval Král.

    Jiří Bartoška s manželkou na Czech Grand Desing

    Manželé Bartoškovi se na předávání cen velmi soustředili. Jiří Bartoška však působil pohuble a sklesle. Šlo však už o druhou akci, které se v poslední době po dlouhé pauze zúčastnili. Minulou středu například vyrazili na zahájení mezinárodního krátkých filmů Pragueshorts Film Festival v pražském kině Světozor.

    Bartoška na podzim šokoval krutým verdiktem, kdy uvedl, že se mu vrátila rakovina. O svém soukromí žádné další podrobnosti nesděloval. „Můžeme potvrdit, že prezident MFF Karlovy Vary v současné době absolvuje onkologickou léčbu,“ napsala mluvčí festivalu Uljana Donátová s tím, že se Bartoška léčí ve Fakultní nemocnici Motol.

    Začátkem letošního roku se také objevil v novém seriálu Smysl pro tumor, který 7. ledna uvedla Česká televize. Bartoška v seriálu ztvárnil roli dlouholetého onkologického pacienta. Tehdy však do kina na premiéru nedorazil a z akce se omluvil. Což se vzhledem k jeho zdravotním problémům rozhodně dalo pochopit.

    „Ta role mi přišla mimořádně zajímavá. A hlavně to nebyl jenom dvoudenní natáčecí maraton. Tereza Kopáčová mi nabídla krásnou velkou roli,“ pochvaloval si tehdy svou novou roli.

    „Každý den mi maskéři hodinu před natáčením dokonale holili hlavu. Ale jde o to, jak si vůbec budeme definovat slovo oběť. Jak velká má být, jak jsou nastavené její mantinely a jaká role si ji vyžaduje. Obdivoval jsem třeba Zuzanu Bydžovskou, která se pro film Alice Nellis Mamas & Papas naučila potápět v moři, a to má hrůzu z vody. Nebo Zuzanu Kronerovou v Bábě z ledu. Ta se pro roli začala otužovat,“ nechal se slyšet.

    Fotogalerie