Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 6. – 13. března

Publikuje: David Bárta — 06. 03. 2024
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 6. – 13. března

Počasí u nás bude svým jižním okrajem ovlivňovat tlaková výše nad Skandinávií, kolem které k nám bude zpočátku proudit chladnější vzduch od východu.

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku aktuálně přinesl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že se postupně začne tlaková výše ze západní Evropy přesouvat přes střední a jižní Evropu k východu. Před ní k nám bude proudit teplejší vzduch od jihu, později v jejím týlu chladnější od severu.

Předpověď na středu:

V noci oblačno až zataženo, ojediněle mlhy. Ve východních Čechách a na Moravě místy polojasno až skoro jasno. Na západě a jihozápadě Čech zpočátku ojediněle slabý déšť, nad 1000 m sněžení. Přes den zataženo až oblačno, ráno v Čechách ojediněle mlhy. Na severu a východě Čech a na Moravě přechodně místy i skoro jasno. V Pošumaví místy slabý déšť, večer déšť místy i na severovýchodě území. Nad 1000 m, na severovýchodě nad 400 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, při malé oblačnosti a uklidnění větru až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, při malé oblačnosti až 13 °C, v 1000 m na horách kolem 3 °C. V noci slabý proměnlivý nebo severovýchodní vítr do 3 m/s, na východě území mírný severovýchodní vítr 2 až 5 m/s. Přes den mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až polojasno, v jihozápadní polovině Čech až zataženo. Zpočátku ojediněle, na jihozápadě místy slabý déšť, nad 500 m a na severovýchodě i níže sněžení. Během dne od východu ubývání oblačnosti většinou až do vyjasnění. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, při malé oblačnosti a na severovýchodě až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na severovýchodě kolem 4 °C. V noci v Čechách slabý, jinak většinou mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s. Na Moravě a ve Slezsku vítr místy přechodně čerstvý 4 až 8 m/s, s nárazy kolem 15 m/s. Večer bude vítr slábnout.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

Ráno zejména na severovýchodě ojediněle náledí.

Předpověď na pátek:

Jasno nebo skoro jasno, na severovýchodě zpočátku ojediněle nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při uklidnění větru až -7 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Slabý, během dne většinou mírný východní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na sobotu:

Jasno nebo skoro jasno, od jihozápadu přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, při slabším větru až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný, během dne místy až čerstvý jihovýchodní vítr 5 až 9 m/s, s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na neděli:

Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Od jihozápadu později místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, na jihozápadě a západě až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, při malé oblačnosti až 15 °C. Mírný, během dne s výjimkou západu čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 5 až 10 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h).

DŘÍVE JSME PSALI:

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 29. února – 7. března

David Bárta — 28. 02. 2024
Od západu se bude do střední Evropy rozšiřovat brázda nižšího tlaku vzduchu a po její přední straně k nám bude proudit teplejší ...

Vyhlídka počasí od pondělí do středy:

Zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, na horách a postupně od středních poloh srážky sněhové. Postupně ubývání srážek. Nejnižší noční teploty zpočátku 7 až 2 °C, postupně +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 6 až 11 °C, postupně 3 až 8 °C,“ doplnil závěrem ČHMÚ.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu