Nejlepší komentáře Roye Keana. Bez servítek, prostě originál. Přesvědčte se sami

Sdílet na:  

Publikované: 06.03.2024   Kategorie článku: Fotbal, Fotbalisti Nejlepší komentáře Roye Keana. Bez servítek, prostě originál. Přesvědčte se sami
Zdroj: Depositphotos

Legenda Manchesteru United Roy Keane nikdy neměl nouzi o lakonická i ostrá slova, když hrál, a když se bývalý záložník po odchodu do důchodu začal věnovat televiznímu komentování, přinesl více než jen pár nezapomenutelných citátů – a samozřejmě také prvotřídní postřehy. Se svými názory se totiž Roy Keane nikdy netajil. Citáty sesbíral web fourfourtwo.com a pocházejí z televizních vystoupení a dvou knih, které rozhodně stojí za přečtení.

Robbie Savage

"Dostal jsem na Robbieho mobilní číslo a zavolal jsem mu. V hlasové schránce jsem uslyšel: "Ahoj, tady Robbie – whazzup!" Jako reklama na Budweiser. Nikdy jsem mu nezavolal zpátky. Pomyslel jsem si: 'Toho nemůžu podepsat'." Nahrávka hlasové schránky Robbieho Savage znamenala, že nikdy nedostal šanci hrát za Sunderland Roye Keana.

Krevetové sendviče

"Jak už jsem řekl, mimo Manchester jsou naši fanoušci tím, co bych nazval skalními fanoušky – ale doma si dají pár drinků a krevetový sendvič a nezajímá je, co se děje na hřišti, a to je prostě neznepokojuje." Málokterému hráči projde rýpnutí do vlastních fanoušků. Roy je jedním z mála.

Mít vnější zájmy

"Lidé říkají, že bys měl mít i jiné věci mimo fotbal. Já si to nemyslím. Myslím, že fotbal by měl být vaší prioritou číslo jedna. Neschovávejte se za svá auta, tetování, přítelkyně nebo svého agenta. Prostě hraj fotbal." Vzpomínáte si, jak Jesse Lingard uvedl na trh vlastní řadu oblečení? "Tohle všechno dělejte, až půjdete do důchodu," dodal Keane.

Hra s agresivitou

"Agrese je to, co dělám. Jdu do války. Fotbalové zápasy se neodehrávají v rozpoložení, kde vládne rozum." Keane vysvětluje svou bojovnou povahu ve své autobiografii. Klíčové slovo je "válka", což do jisté míry vysvětluje, proč na hřišti nikdy nikomu nic neodpustil.

Pomsta

"V tom autě jsem najezdil k***a mil. Každé malé vítězství je důležité." Byl Roy Keane po odchodu z Manchesteru United trochu zahořklý? Možná, ale postaral se o to, aby se mu to vrátilo. Nájezdem extra kilometrů v klubovém autě… to byla sladká pomsta. Tehdy se nenašel nikdo odvážný, kdo by šel a požádal Keana o vrácení klíčků.

Konec v United

"Už několik dní jsem věděl, že se mě chtějí zbavit. Řekl jsem [Alexi] Fergusonovi: 'Můžu hrát za jiný klub?' A on řekl: 'Jo, můžeš. 'Protože s tebou rozvazujeme smlouvu.'" Můžete si jen představovat, jaká atmosféra panovala mezi těmito dvěma silnými osobnostmi. Mráz a chlad.

Nechvalně proslulý souboj v tunelu

"Viděl jsem jen několik prstů, které ukazovaly na Garyho. Potom jsem ho ztratil. Pět vteřin předtím jsem byl naprosto klidný, v zóně, připravený na zápas." Nechvalně proslulý souboj v tunelu s úhlavním rivalem Arsenalem. Keanovi se nelíbilo, že se spoluhráč Gary Neville nechal šikanovat. Tehdy se to opravdu rozjelo.

Roy a Tony Cascarino

"Den, kdy si budu dělat starosti o Tonyho Cascarina, bude velmi smutným dnem mého života." Tihle dva nejsou kamarádi. Keane jednou řekl: "Rád komentuji názory lidí ve fotbale, kterých si vážím, ale Tony Cascarino je člověk, kterého si rozhodně nevážím, a to z mnoha důvodů, a kdybych vám to řekl, byli byste v šoku."

Tetování

"Na pravé ruce mám vytetované své děti: Manželka se mě zeptala, proč jsem si nenechal vytetovat jí, a já jsem jí odpověděl: "Vždycky to budou moje děti, ale ty nemusíš být vždycky moje žena." To ji moc nepotěšilo."

Kožené křeslo

"Měl jsem kožené křeslo, které se otáčelo, otočné křeslo. Prvních pár dní jsem se na něm houpal. Kdyby někdo z hráčů nebo zaměstnanců nahlédl oknem do kanceláře, viděl by mě, jak dělám 'Weeehhhhh!'." Je těžké si to představit, ale přesně tohle podle svých slov dělal krátce poté, co se stal šéfem Sunderlandu.

Pogba

"Sledoval jsem ho zblízka. Ten chlap nechce běhat." Pokud se chcete vyhnout hněvu Keana, musíte dělat základní věci. Řada hráčů to na Old Trafford od Keanova odchodu nedělá a on je za to rychle kárá. Zejména jeden hráč se nedokázal přizpůsobit – vítěz mistrovství světa Paul Pogba.

Schmeichel

"Myslím, že si dal dvě pinty a trochu se osmělil." Keane a Peter Schmeichel se jednou pohádali a rozhodčím byl Nicky Butt. Keane vysvětloval: "Peter mě popadl, já jsem ho praštil hlavou. On s tím začal. Řekl si o to sám, zvedl ruku."

Liverpool

"Kdyby Liverpool hrál venku na mé zahradě, nedíval bych se na něj. Prostě se jenom nechávají unášet. Nikam se neposunou." Komentář je z roku 2017. Keane byl od té doby občas k rivalovi pochvalnější.

Mourinho a Solskjær

"Jsou to ti samí hráči, kteří hodili Mourinha přes palubu a dělají přesně to samé Olemu." José Mourinho strávil na Old Trafford dva a půl roku – vyhrál tři trofeje – ale po špatném začátku sezóny 2018/19 byl vyhozen. Keane viděl, co se děje, když se začal zvyšovat tlak na jeho bývalého týmového kolegu Oleho Gunnara Solskjaera.

Gary Neville

"Když se dostanete do prvního týmu, budete pokorně zticha, ale Gary byl hlasitější, jak byl trochu starší, trochu statečnější. Teď už ho nic nezastaví." Keanův suchý smysl pro humor není nikdy daleko od pravdy. Zde si trochu rýpl do svého bývalého spoluhráče z Manchesteru United a kolegy z Sky Sports Garyho Nevilla.

Přeceňované věci

"Tři nejvíce přeceňované věci v životě, poslouchejte: večírky, úsměvy a ohňostroj." V rozhovoru pro The Overlap Keane prozradil tři věci, kterých není fanouškem. "Už nikdy nepůjdu na večírek," dodává. Možná byl jeho úsměv trochu poťouchlý, ale jako milovník psů nemůže být pochyb o tom, že nesnáší ohňostroje.

Psi

"Na rozdíl od lidí psi nemluví s****y." Keane má sice pověst jednoho z nejtvrdších mužů ve fotbale, ale ve skutečnosti je to v srdci velký měkkota, zejména pokud jde o psy. Kdybyste se Keana zeptali, jestli by raději strávil dvě hodiny v hospodě povídáním o fotbale, nebo dvě hodiny na vycházce se psy, pravděpodobně by si vybral to druhé.

Dwight Yorke

"Dwight je klaun s velkým egem. Způsobil si to sám. Z mezinárodního fotbalu odešel asi pětkrát." Když Keane vedl Sunderland, nepohodl se se svým bývalým spoluhráčem z United a útočníkem Trinidadu a Tobaga Dwightem Yorkem. Pokud jde o urážky, které Keane rozdává, tahle není až tak zlá.

Alf-Inge Håland

"Haaland je naprostý p***s. Čekal jsem už dost dlouho. Sejmul jsem ho ****** tvrdě." Za tímhle je ještě jeden nebo dva řádky, ale necháme to tak – udělejte si obrázek sami. Mluví samozřejmě o nechvalně známém zákroku na Alf-Inge Haalanda.

Liga mistrů

"Bez ohledu na to, kolik lidí mi říká, že si ten triumf z Ligy mistrů zasloužím, já vím, že si ho nezasloužím." Keane nemohl hrát ve finále Ligy mistrů v roce 1999 na Nou Campu, protože byl suspendován. Manchester United předvedl legendární comeback proti Bayernu Mnichov, a přestože zkompletoval treble, Keane se nechystal slavit.

Autor: Lukáš Svítil
Hodnocení článku: 3/3 hvězdiček


Podobné články dle tagu: manchester united, roy keane

Sdílet na:  

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

E-mail:

Váš komentář:

Podobné články jako je Nejlepší komentáře Roye Keana. Bez servítek, prostě originál. Přesvědčte se sami


Opora Německa a střelec vítězného gólu MS 1990 Andreas Brehme zemřel ve věku 63 let

Opora Německa a střelec vítězného gólu MS 1990 Andreas Brehme zemřel ve věku 63 let

Ve věku 63 let zemřel Andreas Brehme, střelec vítězného gólu ve finále mistrovství světa v Itálii 1990. Brehme zemřel "náhle a nečekaně" v noci na infarkt, potvrdila jeho vdo...

Jude Bellingham a Real Madrid. Už brzy se dozvíme, zda se tato atraktivní spolupráce stane realitou

Jude Bellingham a Real Madrid. Už brzy se dozvíme, zda se tato atraktivní spolupráce stane realitou

Jude Bellingham – jedna z nejzářivějších nadějí světového fotbalu a také horké zboží, které v současné době zajímá největší světové kluby s Realem Madrid v čele, kam se předp...

Gündogan i Modrič už znají svůj klub pro příští sezonu. Jeden z nich zůstává, druhý se přesouvá z Manchesteru do Barcelony

Gündogan i Modrič už znají svůj klub pro příští sezonu. Jeden z nich zůstává, druhý se přesouvá z Manchesteru do Barcelony

Fotbalové napětí by se v době přestupů dalo krájet. Nyní se ale fanouškům může alespoň trošku ulevit. Již je totiž jasné, kde se dvě aktuální fotbalové hvězdy Gündogan a Modr...

Radoslav Kováč bude od příští sezony trénovat Slovan Liberec. Setká se tam se starými známými

Radoslav Kováč bude od příští sezony trénovat Slovan Liberec. Setká se tam se starými známými

O Radoslavu Kováčovi jsme už několikrát psali. Opustí Pardubice, neopustí… Nyní je jasné, že mladý trenér a bývalý internacionál bude působit na severu Čech v Liberci. Radosl...

Evertonu se rozpadá kabina. Hráči nechtějí doplácet na špatná finanční rozhodnutí klubu

Evertonu se rozpadá kabina. Hráči nechtějí doplácet na špatná finanční rozhodnutí klubu

Fotbalisté Evertonu zvažují právní kroky vůči svému klubu, pokud sestoupí do druhé ligy. Jakkoli to zní bláznivě, tak jde samozřejmě o peníze. Evertonu se začíná rozpadat kab...

Fussballliebe, míč s instalovaným čipem bude snímat veškerý pohyb na hřišti už na ME v Německu

Fussballliebe, míč s instalovaným čipem bude snímat veškerý pohyb na hřišti už na ME v Německu

Začátkem týdne přišel britský deník The Times s informací, že na nadcházející mistrovství Evropy, které začne 14. června v Německu, připravila společnost Adidas míč s instalo...

Derby Sparta–Slavia se blíží! Prastaré animozity vyplavou na povrch, ale přetahovaná o mistra ligy 2023 bude po víkendu jasnější

Derby Sparta–Slavia se blíží! Prastaré animozity vyplavou na povrch, ale přetahovaná o mistra ligy 2023 bude po víkendu jasnější

Tento víkend v sobotu se odehraje na sparťanském stadionu na Letné slavné derby Sparta–Slavia. Vítěz souboje výrazně nakročí k mistrovskému titulu. Kdo má větší šanci? Pohled...

Manchester United sleduje hráče Bayernu Mnichov a překvapivě uprostřed sezony chystá přestup

Manchester United sleduje hráče Bayernu Mnichov a překvapivě uprostřed sezony chystá přestup

Manchester United usiluje o to, aby se hvězda Bayernu Mnichov Eric-Maxim Choupo-Moting stala jeho první posilou od doby, kdy do klubu investoval Sir Jim Ratcliffe. Sir Jim Ra...