Jihočeši díky výbornému finiši a Harrisovi porazili Karlovy Vary

foto Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas: Banes Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary, 6. března 2024 v Českých Budějovicích. Zleva Milan Gulaš z Českých Budějovic a brankář Dominik Frodl z Karlových Varů.

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili v úvodním utkání předkola play off extraligy Karlovy Vary 4:2. Jihočeši ještě po 51 minutách prohrávali, ale pak vyrovnal Milan Gulaš, v čase 55:47 dokonal obrat Brant Harris a sám pak přidal dvě minuty nato ještě i pojistku. Druhý zápas se odehraje v Českých Budějovicích ve čtvrtek.

Domácí začali aktivněji a mohli také otevřít skóre při vyloučení Kružíka, jenže Kondelík před Frodlem neuspěl. Zbytek přesilovky Českobudějovičtí promarnili. V dalším průběhu se pokoušeli o zakončení Hovorka švihem z dálky nebo Chlubna střelou z otočky. Stále častěji se však dostávali ke slovu hosté. Hrachovinu ohrožoval kapitán Černoch, z brejku zahrozil Beránek.

Při signalizované výhodě se zblízka neprosadil Rachůnek. Od 15. minuty se domácí museli obejít bez nejlepšího střelce Ordoše, jenž zamířil předčasně pod sprchy za podkopnutí soupeře v útočném pásmu. Rozhodčí ověřovali situaci na videu. Pětiminutová přesilovka paradoxně vyvedla z konceptu Západočechy. Nevymysleli ani jednu zajímavou akci, jen se vraceli pro vyhozené puky.

Roli kanonýra převzal Valský, jenž si v úvodu druhé části počkal u pravé tyčky na puk odražený po rozehrávce Pecha a zblízka otevřel skóre. Po sérii třech vyloučení hrál Motor ve čtyřech proti třem. V oslabení ujeli hosté dva na jednoho, z protiútoku naopak domácí získali přečíslení tři na jednoho, obě situace ale skončily nezdarem útočících hráčů.

Před polovinou základní hrací doby zařídil vyrovnání Gríger, jenž v přímočaré akci dostal přihrávku těsně za kruhy a nekompromisně překonal Hrachovinu. Kondelík ve 30. minutě vyslal do sóla Gulaše, jehož střelu zastavila branková konstrukce. Další šanci nevyužil Pech. Karlovarští trochu se štěstím dokonali obrat. Střelou přes obránce Štencla se prosadil Procházka po předchozím zmatku v obranném pásmu Jihočechů, kteří nedokázali vyvézt kotouč.

Snaha domácích o vyrovnání na začátku třetí třetiny vedla k pokusům Chlubny, jenž se probil až před Frodla, a Štencla, který neúspěšně napřáhl z prostoru mezi kruhy. Z pravého kruhu pálil Kachyňa. Potom Jihočeši ubránili přísné vyloučení Tomana.

Dlouho se zdálo, že hráči Motoru postrádají myšlenku, ale jen do chvíle, kdy převzal puk na útočné modré čáře kapitán Gulaš, kličkou se zbavil obránce Bartejse a švihem z pravého kruhu překonal Frodla. Brzy nato Beránek nabídl soupeři pětiminutovou přesilovku za hrubý faul na Štencla. Obrat v početní výhodě zařídil Harris, jenž trefil odkrytou branku u pravé tyčky. Zakrátko přidal prakticky totožný gól a definitivně tak rozhodl.

Hlasy po utkání:

Ladislav Čihák (České Budějovice): "Ukázali jsme charakter, bojovnost, počkali jsme si na příležitost a jedeme dál."

Václav Eismann (Karlovy Vary): "Padesát minut jsme bořili předpoklady všech odborníků. Mužstvo pracovalo výborně podle plánu. V rozhodujícím momentu jsme nedisciplinovaností darovali soupeři, co jsme neměli darovat. Motor si vzal zápas díky kvalitě přesilovky.“

Banes Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 22. Valský (Pech, M. Toman), 52. Gulaš (Štencel, Hovorka), 56. Harris (Kondelík, Pýcha), 58. Harris (Gulaš, Kondelík) - 28. Gríger (O. Procházka, T. Rachůnek), 35. O. Procházka (Gríger, T. Rachůnek). Rozhodčí: Hribik, Mejzlík - Rampír, Blažek. Vyloučení: 2:5, navíc Ordoš - O. Beránek oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5702.

České Budějovice: Hrachovina - Hovorka, Gulaši, Pýcha, Štencel, Kachyňa, M. Doudera - Gulaš, Kondelík, Ordoš - F. Přikryl, Harris, Kubík - Valský, Pech, M. Toman - Vopelka, Koláček, Chlubna. Trenér: Čihák.

Karlovy Vary: Frodl - D. Mikyska, Bartejs, Plutnar, Huttula, Stříteský, McFadden, Dlapa - O. Beránek, Černoch, Kangasniemi - O. Procházka, Gríger, T. Rachůnek - Kružík, Hladonik, T. Redlich - Koffer, Kofroň, Matyáš Adámek. Trenér: Eismann.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 15°C

Celá předpověď