Sparta je evidentně ve velmi dobrém rozpoložení a hraje hodně intenzivně, nikdy ale nečelila nám, upozornil Klopp

Sparta je evidentně ve velmi dobrém rozpoložení a hraje hodně intenzivně, nikdy ale nečelila nám, upozornil Klopp
OBSAHUJE VIDEO

Manažer Liverpoolu Jürgen Klopp na tiskové konferenci před čtvrtečním úvodním osmifinálovým utkání Evropské ligy na hřišti Sparty zavzpomínal na bývalé české hráče anglického týmu Patrika Bergera a Vladimíra Šmicera, které označil za klubové legendy. Připomněl i hádku s trenérem Pražanů Brianem Priskem, na nějž narazil ještě v době jeho působení v Midtjyllandu. Končící kouč aktuálního lídra anglické ligy rovněž prozradil, že kanonýr Mohamed Salah po vyléčení zranění přicestoval s týmem do české metropole.

Berger a Šmicer působili v Liverpoolu na přelomu tisíciletí, později se k nim přidal i Milan Baroš. "Patrik s Vladimírem jsou naprosté legendy Liverpoolu, rádi se pohybují kolem klubu. Když se hraje zápas legend, mám vždycky volno, protože je to během reprezentační přestávky, takže nejsem ve městě a moc se tam nesetkáváme. V minulosti jsem se ale potkali. Jejich historky o Liverpoolu jsou mnohem zajímavější než ty moje, protože pochází z dob, kdy jsem tu ještě nebyl," řekl Klopp.

Krejčí má před sebou ve Spartě posledních pár měsíců: Slib, který jsem klubu dal, jsem splnil, mám čisté svědomí

"Sportovní ředitel Sparty Rosický je legenda Dortmundu. Je tu hodně vazeb. Nejsme tu ale od setkávání se starými přáteli. Jsme tu od toho, abychom odehráli dobrý zápas," uvedl bývalý kouč Mohuče a Dortmundu.

Na Priskeho tehdejší tým Midtjylland narazil na podzim 2020 ve skupině Ligy mistrů. "Pokud si to pamatuju dobře, pohádali jsme se u postranní čáry kvůli soupeřově stylu hry. Bylo to docela drsné," prohlásil Klopp.

Liverpool chce vyhrát všechno, Spartu určitě nepodcení, říká před bitvou v Evropské lize Berger

Liverpool tehdy doma vyhrál 2:0 a v Dánsku remizoval 1:1. "Dva zápasy nestačí k tomu, abyste někoho poznali. Tady si ale (Priske) vede neuvěřitelně. Dovést Spartu po devíti letech k titulu je působivé stejně jako to, že znovu vede tabulku. Z Dánska pochází hodně dobrých trenérů," podotkl šestapadesátiletý Němec.

Spartu detailně nastudoval. "Také mají za sebou náročný program. Minulý týden hráli dvakrát proti Slavii, takže to byl pro ně výjimečný týden. Pohárové utkání vyhráli, ve druhém remizovali a udrželi si bodový odstup od Slavie. Od příchodu trenéra (Priskeho) nastal obrat, po dlouhé době vyhráli titul. Je to vidět v sebevědomí, s jakým tým hraje, mají jasnou představu, hrají hodně intenzivně," mínil Klopp.

Priske před Liverpoolem: Ke Kloppovi chovám obrovský respekt, měnit herní styl kvůli němu ale nehodlám

"Nikdy ale nehráli proti nám. Jsou dobří a očekáváme hodně těžký zápas. To znamená, že sami od sebe očekáváme špičkový výkon. V takovém případě pak není radost proti nám hrát, v což doufáme. Sparta je ale evidentně ve velmi dobrém rozpoložení," řekl rodák ze Stuttgartu.

Na lavičce Liverpoolu působí od října 2015, po sezoně ale na vlastní žádost v klubu skončí. Na konci února získal s mužstvem Ligový pohár, "Reds" jsou navíc ve hře o další tři trofeje. Podle Kloppa přistupuje jeho tým ke všem soutěžím stejně.

Proti většímu týmu jsem ještě nehrál. Salah? Chtěl bych, aby nastoupil, přeje si Krejčí

"Neděláme rozdíly, jinak bychom nevyhráli Ligový pohár a nepokračovali bychom v Anglickém poháru. Nebyli bychom pořád v Evropské lize, pokud bychom upřednostňovali nějakou soutěž. Nikdy jsme to nedělali. Možná by to bylo chytré, ale nevím, jak se to dělá. Do každého zápasu jdeme naplno. Snad to uvidíte i ve čtvrtek, to je náš cíl," uvedl Klopp.

Do utkání by mohl zasáhnout i Egypťan Salah. "Přicestoval s námi, poslední dva dny už trénuje. Je plný energie. Uvidíme, jak to s ním bude, ale je strašně dobře, že je zpátky, má z toho velkou radost. Bohužel byl delší dobu mimo. Musíme být opatrní. Jsme uprostřed mimořádně náročného období, potřebujeme všechny. Uvidíme, na jak dlouho ho můžeme využít. Jeho návrat je ale dobrá zpráva," konstatoval Klopp.