Traktor s českou vlajkou jel Letenským tunelem v protisměru, srazil se s autem

  14:22,  aktualizováno  15:48
V Letenském tunelu došlo ve čtvrtek odpoledne ke srážce traktoru a osobního vozu. Na místě zasahovaly jednotky IZS, tunel byl asi dvě hodiny průjezdný s omezením. Do hlavního města přijelo už dopoledne zhruba 700 traktorů, nespokojení zemědělci protestovali před Úřadem vlády a vydali se i na jízdu metropolí.

K nehodě došlo krátce po 13. hodině. Tunel byl nejprve kompletně uzavřený, později bylo možné projet ve směru z Letné do centra.

„Dle prvotních informací měl jet traktor v protisměru,“ uvedl pro iDNES.cz tiskový mluvčí pražské policie Richard Hrdina s tím, že se nehoda nestala pod vlivem alkoholu.

Nehodu vyšetřuje dopravní policie.

Zemědělci protestovali před Úřadem vlády. Přišel jsem mezi své, řekl Výborný

„V Letenském tunelu zasahujeme u nehody traktoru a osobního auta. Událost se obešla bez zranění,“ napsali na platformu X ve 13:30 pražští hasiči, kteří vozy vyprošťovali.

Běžný provoz se do tunelu vrátil okolo 15:40.

Prahu ve čtvrtek brázdilo asi 700 traktorů, se kterými přijeli nespokojení zemědělci. Před Strakovou akademií byli už od rána, kdy tam vysypali hnůj. Zasypali také tramvajové koleje, a tím zkomplikovali provoz MHD. Řidiče, který hnůj vysypal, zadrželi policisté.

Autor: