5 pádných důvodů, proč cvičit jógu

Pravidelným cvičením jógy dochází k zlepšení fyzického i duševního zdraví. Pomáhá předcházet ochabování svalů, čímž mimo jiné snižuje i riziko bolesti zad. Po vyčerpávajícím pracovním dni už nemá řada lidí moc energie na dynamické cvičení, jóga je tedy skvělou možností, jak si protáhnout ztuhlé tělo a zklidnit mysl.

Protáhněte ztuhlé tělo

Ať už v práci sedíte nebo vykonáváte rutinní záležitost, je dobré protáhnout a zpevnit tělo. Podle toho, kolik vám zbývá energie, můžete volit mezi dynamickým cvičením či pomalou relaxační sestavou. Díky pravidelnému cvičení předejte nejčastějším zdravotním problémům, bolesti zad.

Zklidněte mysl

Jóga pomáhá nejen k pevnějšímu a pružnějšímu tělu, ale i ke zklidnění mysli. Jógou můžete svůj den začít i skončit. Pomůže vás jak nastartovat do nového dne, tak připravit na klidnější spánek. Má totiž antistresové účinky.

Zpevněte své tělo

Za nepříjemnými bolestmi zad stojí většinou špatné držení těla. Jógové cviky (ásany) napomáhají ke zpevnění středu těla a odstranění tohoto zlozvyku. Nejedná se pouze o špatný postoj či chůzi, ale i sezení, třeba u počítače v práci.

Zmírněte dopady stresu

Jóga je nejen o ásanách, ale i sladění dechu. Správné dýchání pomáhá více vnímat své tělo a pocity. Pokud zrovna nemáte čas na cvičení jógy, zkuste si v krátkosti alespoň dechová cvičení. Ideální je mít k tomu trochu klidu.

Získejte větší flexibilitu těla

Díky pravidelného protahování získáte lepší flexibilitu těla. Nikdo neříká, že si musíte dát nohy za hlavu. Nemusíte být aktivní sportovec, abyste z toho těžili bonusy. Pružné tělo je méně náchylné na různé druhy bolesti i úrazy. Protahovat tělo byste měli pravidelně, alespoň 3x týdně.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.