Barion Pixel

DOKUMENTÁRNÍ SÉRIE REDAKCE NF SVĚDOMÍ NÁRODA

Díl 4.: Inflace

Ač se ji někteří ekonomové snaží „prodat“ jako pozitivní motor ekonomiky, většině z nás inflace neúprosně ničí výsledky naší předchozí práce, naše úspory. Proč je průměrná hodnota inflace počítaná na základě spotřebního koše problematická a nic nevypovídající o tom, kolik každý rok ubývá z úspor konkrétně vám? Proč se tak rádo zapomíná na inflaci počátku 90. let a grafy vývoje začínají povětšinou kolem roku 2000, kdy byla inflace kolem 3 %.? Jak se stalo, že jsme nyní opět na dvouciferných číslech a máme pádivou inflaci, kdy některým domácnostem mizí úspory i tempem 30 a více procent ročně? Tyto otázky otevíráme v dalším dílu seriálu.

Více o celé sérii se dozvíte na www.svedomi-naroda.cz/zlato

Uvažujete o tom, jak ochránit své úspory? Uvažujete o investici do zlata, které se v dějinách mnohokrát osvědčilo jako uchovatel hodnoty? Navštivte www.zlatadoba.cz a zaregistrujte se zdarma k nezávazné konzultaci se specialisty ze společnosti FireGold s. r. o., odborného partnera našeho seriálu Neuvěřitelná historie zlata: Cesta ke svobodě.

Informace o sdílení tohoto videa:

Nadační fond Svědomí národa dává k dispozici link ke stažení a sdílení tohoto videa všem drobným uživatelům pro jejich potřebu na jejich osobních profilech, shlédnutí videa a informací v něm a jeho šíření na sociálních sítích, vždy za předpokladu, že video nebude kráceno a upravováno a vždy u něj bude uveden hyperlink odkazu na naše stránky. V každém takovém příspěvku musí uživatel uvést Nadační fond Svědomí národa jako autora videa. Nadační fond NEDÁVÁ SOUHLAS s REUPLOADEM na jiné kanály a sociální platformy než osobní, obzvláště pak na ty, které duplikují naši službu informovat veřejnost, a provozovatelům uploadovacích služeb. V takovémto případě je možné pouze sdílení na stránkách formou vložení odkazu na naši sociální síť nebo kanál (formou embedování), či hyperlinku na tuto naši stránku s rozhovorem.

Link ke stažení videa naleznete zde:

Link ke stažení z úložiště

Alternativní platformy kde je video dostupné v případě výpadku:

Odkaz na video na Odysee