České Budějovice zdolaly Karlovy Vary a mají v předkole mečbol

foto Druhé utkání předkola play off hokejové extraligy: Banes Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary, 7. března 2024 v Českých Budějovicích. Brankář Dominik Frodl z Karlových Varů.

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic vyhráli ve 2. utkání předkola play off doma nad Karlovými Vary 5:4 v prodloužení a při vedení 2:0 na zápasy mají postupový mečbol do čtvrtfinále. Mohou tak rozhodnout už v sobotu na západě Čech. Motor sice ve třetí třetině ztratil vedení 4:0, ale v čase 61:40 rozhodl kapitán Milan Gulaš, který si připsal tři body za dvě branky a jednu asistenci. Obránce Michal Gulaši v dresu domácích odehrál jubilejní 1000. zápas v extralize.

Karlovarští namísto distancovaného Ondřeje Beránka povolali sokolovského Vojtěcha Tomečka. Domácí nenahradili stejně postiženého Ordoše, ale dali přednost alternaci křídelních útočníků.

První šanci měl u pravé tyčky jeden z alternujících Filip Přikryl, v dalším průběhu dvakrát zahrozil karlovarský Gríger. Znovu na sebe upozornil Filip Přikryl, jenže ve výhodné pozici váhal se střelou. Zajímavou příležitost měl Kondelík po akci Gulaše. Zakončit zkoušel také Valský po objetí branky zezadu. Pozornost brankáře Frodla ve vlastním oslabení prověřil Kubík.

Domácí kapitán Gulaš poté nastartoval akci na útočné modré čáře, do ukázkového ťukesu se zapojil obránce Doudera a jeho přihrávku proměnil Harris u levé tyčky ve vedoucí trefu. Následkem bitky u českobudějovické branky se Jihočeši bránili ve třech proti čtyřem, ale hosté příliš neohrozili Hrachovinu.

V úvodu druhé části usedl za katr Mikyska a veteránu Pechovi stačilo šest vteřin k využití přesilovky. Umístil kotouč do horního růžku Frodlovy branky. Brzy nato mohl zvýšit Harris, ale gól přidal až v následující přesilovce Gulaš, který se trefil ranou bez přípravy z prostoru nad levým kruhem.

Podruhé za sebou šel pykat Huttula a tentokrát domácí využili početní výhodu až sedm vteřin před jejím potencionálním závěrem. Kubík udělal kličku, popojel do mezikruží a střelou švihem počtvrté překonal Frodla. Při Pechově vyloučení zahrozili Filip Přikryl s Kondelíkem, před druhou sirénou ukázali hezkou akci Gulaš s Tomanem.

Začátek třetí třetiny poznamenala potyčka mezi Redlichem a Gulašim. Oba skončili na trestné lavici. Po jejich návratu se prezentoval zajímavou akcí Koláček, neúspěšně zakončoval Vopelka. Karlovarský Redlich poté projel velkou rychlostí celé kluziště a skončil v brance namísto puku. Po vyhraném vhazování napravo od Hrachoviny a přihrávce zpoza branky snížil Koffer.

Poté se domácí bránili šest vteřin ve třech proti pěti a v pokračující klasické přesilovce přidal zblízka druhý gól hostí Kangasniemi. Za necelou minutu z dorážky snížil Hladonik a ze zápasu se stalo drama. Jihočeši nevyužili přesilovku, načež karlovarští dokončili zmrtvýchvstání. Rachůnek vystřelil po přejetí modré čáry, kotouč odražený od brusle obránce Gulašiho překvapil Hrachovinu a hosté si vynutili nastavený čas.

V úvodu prodloužení trefil Harris tyčku, další šance přibývaly na obou stranách. Po výborné práci a nahrávce Kondelíka vstřelil vítězný gól ranou z pravé strany Gulaš. Hosté si ještě vyžádali trenérskou výzvu, ale rozhodčí po prozkoumání videa potvrdili původní verdikt.

Hlasy po utkání:

Ladislav Čihák (České Budějovice): "Bylo to těžké, ale znovu se ukázal charakter týmu. Po třetí třetině jsme si něco řekli v kabině a kluci k tomu přistoupili skvěle. Do prodloužení jsme vstoupili aktivně a odčinili jsme třetí třetinu. Ve Varech budeme bojovat, co nám budou stačit síly."

Václav Eismann (Karlovy Vary): "Utkání mělo podobné schéma jako to první. Jestli se nepletu, při hře pět na pět jsme hráli vyrovnaně. Ztrácíme při hře ve speciálních formacích."

Banes Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 5:4 v prodl. (1:0, 3:0, 0:4 - 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Harris (M. Doudera, Gulaš), 23. Pech (Harris, Štencel), 28. Gulaš (Pech, Štencel), 31. Kubík (Hovorka, Pýcha), 62. Gulaš (Kondelík) - 47. Koffer (T. Redlich), 50. Kangasniemi (O. Procházka, T. Rachůnek), 51. Hladonik (Plutnar), 58. T. Rachůnek (Huttula). Rozhodčí: Mrkva, Obadal - Ondráček, Zíka. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:1. Diváků: 5803. Stav série: 2:0.

Sestavy:

České Budějovice: Hrachovina - Hovorka, Gulaši, Pýcha, Štencel, Kachyňa, M. Doudera - Gulaš, Kondelík, F. Přikryl - Valský, Pech, M. Toman - Vopelka, Koláček, Chlubna - Kubík, Harris. Trenér: Čihák.

Karlovy Vary: Frodl - D. Mikyska, Bartejs, Plutnar, Huttula, Stříteský, Havlín, Dlapa - V. Tomeček, Černoch, Kangasniemi - O. Procházka, Gríger, T. Rachůnek - Kružík, Hladonik, T. Redlich - Bernovský, Kofroň, Koffer. Trenér: Eismann.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 14:00 20°C

Celá předpověď