Hudební skladatel Vojtěch Adamčík a textař a scénárista Jan Batysta oslaví v březnu 2024 deset let působení na divadelní scéně. Jako stálá autorská dvojice doposud vytvořili tři celovečerní muzikály a jejich nejnovější počin Doktor Faust získal i širší nominaci na Cenu Thálie. Na den přesně od premiéry prvního společného díla se uskuteční slavnostní koncert. Zazní písně ze všech uvedených titulů v podání zpěváků a zpěvaček z nejrůznějších koutů České republiky.

Adamčík Batysta
zdroj Vojtěch Adamčík

10 let s muzikálem

Koncert 10 let s muzikálem se uskuteční v úterý 26. března 2024 od 19:00 hodin v pražském Divadle Na Maninách, kde dvojice v současnosti uvádí jejich oceněný muzikál Doktor Faust. Za doprovodu živé kapely vedené autorem hudby Vojtěchem Adamčíkem vystoupí téměř dvě desítky hostů – herců, zpěváků i tanečníků. Zazní nejen písně z muzikálů Úděl osudu, Zaslaná pošta a Doktor Faust, ale i nové, dosud neuvedené skladby. Čestným hostem koncertu bude i textař a scénárista Filip Šinkner, s nímž vytvořil Adamčík divácky úspěšný muzikál Cyrano. Celým večerem bude diváky provázet herec a zpěvák Lukáš Randák, který je čerstvým držitelem širší nominace na Cenu Thálie právě za výkon v muzikálu Doktor Faust.

Spolupráce Vojtěcha Adamčíka a Jana Batysty započala na českobudějovickém Gymnáziu J. V. Jirsíka, kde se seznámili v pěveckém sboru Mendík. V roce 2013 začali pracovat na jejich muzikálové prvotině Úděl osudu, která odpremiérovala o rok později. Jelikož toto dílo zaznamenalo velký ohlas diváků i kritiky (čtyři ocenění v soutěži amatérských divadel a nominace na cenu Gratias Tibi za občanskou aktivitu mladých lidí), navázali na něj dalším fantasy muzikálem Zaslaná pošta. Ten měl premiéru v roce 2019 a uhranul publikum především neotřelým tématem a zpracováním. Zatím posledním uvedeným dílem je muzikál Doktor Faust, který je možné vidět už druhým rokem v pražském Divadle Na Maninách a těší se stabilnímu diváckému zájmu. Hlavní devízou všech produkcí muzikálů Adamčíka a Batysty je, že jsou vždy doprovázeny živou kapelou či orchestrem.

Oběma oslavencům přijdou svým výkonem popřát Vladimír Batysta, Nikola Ciprová, Lindsay Jewel Salvati, Ladislav Korbel, Markéta Láchová, Jakub Mauer, Markéta Pešková, Lucie Pragerová, Lukáš Randák, Magdalena Rosocha Froňková, Kristýna Svobodová, Tomáš Vávra, Petr Vořešák a David Zenkl.

Realizační tým koncertu:

hudební nastudování – Vojtěch Adamčík

sound design – Jan Zazy Zázvůrek

kapela – Vojtěch Adamčík, Jan Batysta, Kristina Brachtlová, David Krpálek, Danny van Luxzenburg, Tomáš Pecka

light design – Jindřich Hudeček

grafický design – Nikola Ciprová

promo fotografie – Kristýna Junková

Zdroj: tisková zpráva – Vojtěch Adamčík