Výhled na Vltavu a Pražský hrad, jedenáct apartmánů včetně střešního penthousu, vlastní kotevní místo a cenovka 891 milionů korun. To je nejdražší dům, který je aktuálně na trhu a který letos ovládl i žebříček Forbesu představující ty nejdražší byty a domy v Česku. A jeho cena je skutečně výjimečná.

Rohový nájemní dům na Rašínově nábřeží z roku 1910, který byl zrekonstruován v roce 2014, nese označení River Park Place. A nejde tak úplně o klasický pražský činžák jako spíše o jednu velkou prémiovou rezidenci.

Byty se dají využívat jak k dlouhodobému pronájmu, tak i k privátním nebo firemním akcím. Dům byl postaven podle architektů Aloise Dryáka, Tomáše Amena a Quida Bělského a na fasádě nese sochy od Josefa Drahoňovského.

Deset jednotlivých apartmánů v domě má velikosti od 95 do 180 metrů čtverečních. V pátém a šestém podlaží se pak nachází mezonet s plochou šest set metrů čtverečních a terasou o velikosti dvě stě metrů. A také s výhledem na panorama Prahy.

Ten by se sám o sobě s jistotou dostal mezi první desítku nejdražších bytů, pokud by byl v prodeji samostatně.

„Tato nemovitost je naprosto výjimečná nejen na českém trhu. Podobných domů se na trhu moc neobjevuje,“ říká Jan Bareš, obchodní a strategický ředitel realitní kanceláře NRG International Realty, která prodej zprostředkovává. Druhou realitní kanceláří, která má nemovitost v nabídce, je Boutiq Group, jejímž spoluzakladatelem je bývalý hokejista Petr Míka.

Celkově projekt River Park Place nabízí 1800 metrů čtverečních bytové plochy a přes šest set metrů nebytových prostor. Ze současných nájemců v domě sídlí například vinárna Na břehu Rhôny nebo zmrzlinárna Puro Gelato.

„Nemovitost díky tomu zajistí stabilní výnos z krátkodobých pronájmů. Dle mého názoru dá top klientela přednost takovéto nabídce před jakýmkoli hotelem. Byty se zde pronajímají krátkodobě. Jako hosté zde byli například Madona, Orlando Bloom a mnoho dalších,“ dodává Bareš.

Pokud vás zajímají další výjimečné nemovitosti na trhu, prozkoumejte náš aktuální žebříček nejdražších bytů a domů Česka, který vyšel také v březnovém vydání magazínu Forbes.

Vydání Forbesu Zázrak