Sobota, 27 dubna, 2024
18.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tady a spolu s ním i naše obvyklá série tipů, kam vyrazit. Zpříjemněte si čekání na jaro s dětmi na loutkovém divadle nebo třeba na maškarním karnevalu! Za zmínku stojí i to, že v Litoměřicích začíná jubilejní dvacátý loutkový festival.

V sobotu 9. března v 9.30 hodin ráno přijďte s dětmi do Knihovny Karla Hynka Máchy v Litoměřicích na pohádku Naivního divadélka pro všechny. Přímo v knihovně zahraje pohádku „O Krakonošovi,“ vstupné je 50,- Kč.

V roudnickém Podřipském muzeu se budou  v sobotu 9. března vyrábět plstěná mýdla. Ptáte se, proč se vyplatí mýdlo obléknout do obalu z ovčí z vlny? Déle vydrží, dětem neklouže z rukou a na umyvadle po něm nezůstávají mýdlové stopy. Plstěný obal navíc najde využití dokonce, i když mýdlo dojde. Cena dvouhodinového workshopu, který začíná v 10 hodin dopoledne, je 400,- Kč a zahrnuje veškerý materiál, pomůcky i kvalitní mýdla k zaplstění.

V Roudnici nad Labem se v sobotu 9. března koná také REPREZENTAČNÍ PLES MĚSTA. Nenechte si ho ujít! Pár lístků ještě k dispozici je. Večer začne ve 20 hodin v Kulturním domě Říp. Hrát a zpívat letos bude kapela FAJN a DECHOVÝ ORCHESTR MLADÝCH.

V Litoměřicích v sobotu 9. března začíná LITOMĚŘICKÝ LOUTKOVÝ FESTIVAL. Jubilejní dvacátý ročník oblíbené akce odstartuje velkolepým průvodem, který vyjde o půl druhé od divadla. Nenechte si to ujít! Letos průvod režíruje Volné občanské sdružení akrobatů a uvidíte v něm šestimetrové ryby i majestátné sokoly! Bude se na co dívat! Následuje celá řada pohádek v Divadle Karla Hynka Máchy. Podrobnosti jsou ZDE.

V neděli 10. března vezměte děti na maškarní. Koná se v Třebenicích, v sále radnice a to od 15 do 17 hodin. Na děti čekají soutěže, diskotéka a spousta zábavy. Občerstvení zajištěno, přijďte v maskách!

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -