Pneurevue.cz » Aktuální číslo » PNEU REVUE 1 / 24 » Nový Tirex na Moravě

Nový Tirex na Moravě

 
morava

pátek, 8. března 2024

Navštívili jsem zbrusu nový logistický areál společnosti TireTyre (TTG SE), kterým pražský velkoobchod posílil přítomnost a své distribuční kapacity na Moravě. Průvodcem nám byl regionální ředitel společnosti Jakub Černý.

 

Sklad se nachází na jižním okraji Přerova a letmý pohled na mapu republiky říká, že se tím Tirex přiblížil nejen moravským zákazníkům, ale blíže než z Prahy je odtud i na Slovensko, do Polska i Rakouska. V blízké době se dopravní dostupnost ještě zlepší, až se otevře propojení dálnice D1 s dálnicí na Olomouc. Tento krátký úsek zbaví nutnosti projíždět centrem Přerova, což uleví jak místním lidem, tak i kamionům mířícím k logistickým areálům v okolí města.

Na Jakubu Černém je vidět, že si svou práci užívá. V Tirexu pracuje delší dobu a nabízenou výzvu bez váhání přijal. Vyměnit Prahu za Přerov mu nedělalo vůbec žádný problém. „Já už to měl v plánu dlouho. Tady je život klidnější, lidé srdečnější a už mě nebavilo stát pořád v nějaké zácpě. Ale to víte, tady budu vždycky za Pražáka a v Praze zase za Moraváka,“ směje se. A co se mu změnilo po stránce pracovní? „Je to obrat o 180 stupňů. Předtím jsem vnímal firmu z pohledu zaměstnance, nyní očima regionálního ředitele vidím mnohem zřetelněji starosti majitelů s chodem firmy. Je to úplně něco nového, co mě posunulo o kus dál.“

Tým zhruba 20 lidí, který řídí, si vybral sám. „Musím říci, že se to povedlo, lidi jsou super,“ říká Černý a dodává, že první zatěžkávací zkouškou byla letošní zimní sezóna, který proběhla „bez ztráty květinky“: „Otevřeli jsme v září 2023, kdy právě začínaly předobjednávky. Máme jen vlastní rozvozy, zákazníci na Moravě to již pocítili a pochvalují si to.“ Společnost získala na Moravě dalších 6000 m2 skladovací plochy a ve druhé etapě se přidají ještě další čtyři tisíce. Momentálně je tu místo pro 150 tisíc pneumatik. Chystá se otevření nové příjmové linky s cílem oddělit příjem a výdej tak, aby si technika nepřekážela. Je běžné, že projekty jako TirexTyre na Moravě počítají s dalšími rozvojovým fázemi. „Tam jak vidíte ten překlad, bude průchod do nové haly,“ ukazuje Jakub Černý. Také okolní pozemky se zdají dostatečné na to, aby rozvoj pokračoval i v jiných směrech.

Nový areál TirexTyre nestojí v typické komerční zóně, je tu zřetelné propojení s městem. Na otázku, jaké mají sousedy, Jakub Černý jako by čekal a s úsměvem pohotově odpovídá: „Hřbitov! To jsou naši nejbližší sousedi. Nedaleko jsou nějaké další dvě haly, zahrádkáři…“ Teprve teď si všímám, že regionální ředitel má ze své kanceláře opravdu jako na dlani městský hřbitov. Trocha černého humoru jistě neuškodí.

I když v pátečních odpoledních hodinách se život v Přerově již převrací do víkendového módu, v Tirexu ještě vykládají plný návěs pneumatik. Zimní sezóna pomalu končí, ale přijdou další. Pro TirexTyre sezóny posílené o novou střechu nad hlavou, ale i o spousty zákazníků, z nichž se nyní stali sousedé. To je hlavní smysl investice, která je v dnešním servisně orientovaném světě nezbytná.
 

 

 
morava
 
 
 
 

Související články

 

Komentáře k článku

 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz