Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová

Asi se všichni shodneme na tom, že mezi nejpopulárnější české pomazánky patří právě česneková. Češi obecně milují česnek a navíc se česnek dobře snoubí s další oblíbenou potravinou, a tou jsou uzeniny nebo spíše klobásky. Taková česneková pomazánka je navíc jednoduchá na přípravu a velice levná.

Prakticky se skládá ze dvou až tří surovin. Někdo jí může třeba vylepšit o nastrouhaný sýr, aby pomazánce dodal chuťově další element. Možná už víte, že já mám rád bohaté chutě a dokonalý gastronomický zážitek, a tak jsem přišel s touto variantou česnekové pomazánky.

Ta vychází z obecně známé varianty, ale navíc je zde parmezán, sušená rajčata a bazalka. Tím dostává takový příjemný středomořský nádech. Navíc se pomazánka stává výživově bohatší právě díky látkám obsaženým v rajčatech a bazalce. Místo klobásky k ní můžete na jednohubkách servírovat třeba sýry nebo šunku. Budete mít jistotu, že se vaše jednohubky stanou hvězdou vašeho večírku.

Zdroj: Žádný Špeky

Italská česneková pomazánka

Počet porcí

8

porcí
Doba přípravy

5

minut
Kalorie

110

kcal

Suroviny

  • 1 tvaroh

  • 4 sušená rajčata

  • 2 PL parmezánu

  • hrst bazalky

  • 6 stroužků česneku

Postup

  • Postup je naprosto jednoduchý. Sušená rajčata nakrájíme spolu s bazalkou najemnou. 

  • Česnek a parmezán nastrouháme.

  • Vše smícháme v jedné misce a dochutíme solí a pepřem.