Hlavní obsah

Bohemians bez gólu a podeváté bez výhry. Z tolika střel musí nějaká vyjít, smutnil Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvním poločase vedli 10:1 na střely, osmkrát trefili branku a soupeře z Mladé Boleslavi neustále tlačili. Dohromady v celém zápase vypálili šestnáctkrát. Bez efektu. Fotbalisté Bohemians podeváté za sebou ve Fortuna lize nezvítězili, zprvu nadějně rozehrané utkání skončilo 0:0. Nerozhodný výsledek navíc znamenal pokles na dvanácté místo tabulky. „Z tolika střel měl nějaký gól padnout,“ ví kouč Jaroslav Veselý.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz
Článek

Devátý ligový zápas po sobě jste nevyhráli, navíc jste se propadli na dvanácté místo. Jak se to kouše?

Musíme to přijmout. Je těžké se někam proremizovat. Ale záleží, jak se na to díváte. Skloňuje se série bez výhry, ale z devíti zápasů bylo sedm remíz. Kdybychom místo nich čtyřikrát vyhráli a třikrát prohráli, bylo by bodů o dost víc. Kromě utkání v Plzni (0:2) jsme ve všech jarních zápasech sahali po vítězství. Ale samozřejmě, mohli jsme je i prohrát. Musíme si to odpracovat, nic jiného nám nezbývá.

Mrzet musí i střelecká nemohoucnost, doma jste se neprosadili počtvrté za sebou.

Ze šestnácti střel jich šlo osm na bránu. Z toho musí nějaký gól padnout. Fotbal ale podle mě bavil, diváci to v první půli ocenili. I kvůli nim mě to mrzí. Bylo téměř vyprodáno, skvělá podpora, za to jim děkuji. Ale jsem zklamaný. Doma se s bodem nespokojím.

Uprostřed zálohy opět nastoupili Robert Hrubý s Michalem Beranem. Šlo spíše o reakci na rozsáhlou marodku, nebo snahu o větší kreativitu?

Máme tam možnosti, mohli bychom posunout výše Lukáše Hůlku. Díky této dvojici ale hrajeme více fotbal, máme větší pestrost ve výstavbě hry. Pokud od obrany hrajeme po zemi, nemají s tím problém. Když si to obránci začnou zjednodušovat a kvérovat všechno nahoru, mají to naopak těžší. Nejsou to sběrači míčů, jsou to tvořiči, playmakeři. Hrubas je navíc zkušený a ví, jak přikrýt záda Berymu. Zvolili jsme ofenzivní sestavu, protože jsme chtěli vyhrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jan Kovařík z Bohemians a Andrej Kadlec z Mladé Boleslavi během utkání 24. kola Fortuna ligy

To se nepodařilo, ač jste po celou první půli soupeře přehrávali. Čím to, že se převahu nepodařilo využít?

Místy jsme měli drtivý tlak. Statistiky, držení míče, počet střel, vše šlo za námi. Pokud si vytvoříte takový tlak, je klíčové z toho vstřelit branku. Boleslav má kvalitu a čekat, že ji budete mačkat celý zápas a nic si nevytvoří, je liché. S naší finální fází nejsem spokojený. Do nějakých šancí se dostáváme, ale je to málo. S postupem času jsme situace sami začali přehrávat. Když bylo potřeba zakončit, hledali jsme zbytečně další volné hráče. Klíč pro vítězství byl v prvním poločase.

Pohled záložníka Bohemians Martina Hály na první poločas:
„Je těžké, když se vám tam soupeř postaví. Byli přikovaní k vápnu, když nemáte obrovskou kvalitu, kterou u nás disponují Sparta, Slavia a možná Plzeň, potřebujete nadstavbu. Obejít hráče v souboji jeden na jednoho nebo něco podobného. K tomu, abychom dali gól, nám chyběl jen malý detail. Pokud by se to povedlo, mohl zápas skončit 3:0, možná 4:0. Měli jsme je na lopatě.“

Druhý se vám tolik nepodařil. Lamine Jawo, Vasil Kušej a Tomáš Ladra soupeře z lavičky oživili. Proč se to nepovedlo vašim žolíkům?

Střídající hráči Boleslavi vstoupili do utkání lépe než ti naši. Fakt je, že přinesli více kvality. Ale týmu pořád věřím. Bez gólu a neustálými remízami to ale půjde těžko. Chtěl jsem do hry dát hráče, kteří jsou schopni skórovat, jako Davida Hufa a Matyáše Kozáka. Ale ztratili jsme tím soubojovost. Dlouhé balony nejsou jejich doménou, nahoře toho tolik neuhráli.

V samém závěru navíc Kušej spálil tutovku. Kdyby se trefil, připravil by vás i o bod…

To nemůžu nevidět, mohli jsme ve finále i prohrát. Špatně jsme dovřeli slabou stranu, v celé situaci se objevili naši střídající hráči. Ztratili jsme míč na půlce, kde byl Kozák, vzadu pak Daniel Köstl s Martinem Dostálem. Ale v globále bych i tak řekl, že jsme body spíše ztratili.

Právě Dostál nastoupil na jaře poprvé, a to s ochrannou maskou jen pár týdnů zlomenině lícní kosti, kterou utrpěl v přípravě. Čím to, že se dal dohromady tak brzy?

Byla to jeho aktivita. Netlačili jsme na něj. Prvně jsme nechali na lékařích, aby řekli, jestli tam bude nějaké nebezpečí. Pak na Dostym. Už odehrál zápas za třetiligové béčko a není vyloučené, že v neděli se tam objeví znovu. Není jednoduché s maskou hrát, už jen kvůli prostorovému vnímámí.

A co další absentéři?

Michal Reichl se zapojí po neděli, ten je k návratu nejblíže. V reprepauze to vypadá i na Adama Jánoše, případně Tomáše Necida. Poté bude k dispozici i David Puškáč, který stojí kvůli trestu za červenou kartu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články