Oliver Bearman v Saúdské Arábii bodoval

Oliver Bearman v Saúdské Arábii bodoval

Oliver Bearman byl bývalým pilotem F1 Damonem Hillem označen za hvězdu. Při svém debutu v F1 předvedl mladý jezdec skvělý výkon a s celkovým počtem šesti bodů skončil po prvním závodu letošní sezóny na sedmém místě.

Osmnáctiletý Oliver Bearman před začátkem závodního víkendu v Saúdské Arábii absolvoval pouze jeden trénink, poté co nahradil v F1 Carlose Sainze na jeho místě ve Ferrari. Přestože se Brit nedostal do Q3, v den závodu udělal dojem, když dojel na sedmém místě.

„Byl to fantastický závod, celou dobu jsem se snažil vyvíjet na ostatní tlak,“ uvedl. „Byl jsem v šoku, jak těsně jsme závodili, a zrychlovat každé kolo bylo neuvěřitelné. Zejména na konci, když se na mě řítili dva další jezdci, jsem se nemohl uvolnit. Pořád jsem se ohlížel do zrcátek a jel na doraz.“

„Zdálo se, že odpočítávání do startu závodu probíhá pomaleji než obvykle, ale myslím, že jsme to zvládli opravdu dobře. Nestahovali mě (Norris s Hamiltonem – pozn red.) a cítil jsem, že mám ještě trochu tempa, pokud bych ho potřeboval, měl jsem taky ještě k dispozici vyšší motorový mód. dodává Bearman.

Bearmanových šest bodů spolu s pódiem Charlese Leclerca znamená, že Ferrari má 49 bodů a v pořadí konstruktérů zaostává pouze za Red Bullem.

„Myslím, že v posledním kole jsem zajel své nejrychlejší kolo. Rozhodl jsem se jet na maximum a zjistit, co dokážu. Byla to opravdu zábava a cítil jsem se dobře. Sebevědomí v průběhu závodu narůstalo, zejména ke konci jednoho těžšího stintu, kdy jsem tak nějak věděl, co auto pode mnou dokáže a cítil jsem, že můžu opravdu přidat,“ popisuje své pocity ze závodu Brit.

Bearman se stal teprve šedesátým osmým jezdcem, který při svém debutu v F1 bodoval. Ubránil se pozdním hrozbám v podobě Landa Norrise a Lewise Hamiltona a projel cílem jako sedmý. Fanoušci mu udělili titul Jezdec dne a brzy se na nejnovějšího jezdce F1 začaly snášet pochvalné komentáře.

„Zrodila se hvězda!“ napsal mistr světa z roku 1996 Damon Hill na svém Twitteru. „Oliver Bearman, naskočit v tak krátkém čase, na tak děsivé trati, jako je Džidda, ve Ferrari, a vydržet pod obrovským tlakem Landa a Lewise a udržet vše pohromadě. Wow.“

Sdílejte na:
Zavřít