Největší kredit patří hráčům, uvedl po vítězném derby Horejš

09.03., 21:56
Aktuality
David Horejš (© FC Hradec Králové)

Přestože trenér David Horejš dnes vedl hráče Hradce Králové v lize teprve podruhé, cítil význam východočeského derby s Pardubicemi. Od všech lidí kolem sebe slyšel, že porazit regionálního rivala je důležitější než pražská "S" Slavii a Spartu. Po výhře 2:0 si na tiskové konferenci pochvaloval, jak jeho mužstvo zápas odpracovalo.

"Spím tady v penzionu, ale všichni kolem mi říkali: 'Trenére, musíme to zvládnout. Slavia nebo Sparta, to je jedno, ale musíme porazit Pardubice.' I od všech lidí z klubu jsem to cítil. Samozřejmě jsem hrozně chtěl v derby uspět. V tabulce je to vyrovnané, byl to pro nás strašně důležitý zápas, pak hrajeme na Spartě. Jsem rád za kluky a celý klub, že jsme to zvládli. Je to tady důležité," řekl Horejš po utkání 24. kola.

V minulosti působil jako hráč i trenér v Českých Budějovicích. "Pamatuju derby u nás na jihu Čech. To bylo ve druhé lize s Táborskem a vím, co to bylo. Tohle je ale určitě něco víc. Byl dnes skoro plný stadion, krásná atmosféra," uvedl šestačtyřicetiletý rodák z Prachatic.

"Votroky" vedl teprve ve druhém ligovém utkání poté, co minulý týden nahradil Václava Kotala, který skončil kvůli zdraví. Při Horejšově premiéře remizoval Hradec 1:1 v Jablonci. Dnes po pěti kolech zvítězil, posunul se v neúplné tabulce na 11. místo a první barážové příčce se vzdálil na devět bodů. Východočeskému rivalovi utekl na čtyřbodový rozdíl.

"Když jsem sem přišel, věděli jsme, o co hrajeme. Tabulka je vyrovnaná, bylo to pro nás dnes důležité vítězství. Sahali jsme po něm už v Jablonci, kde jsme k němu po vyloučení (Hurtada) měli blíž než domácí. Pardubice předtím vyhrály v Karviné a na Slovácku a věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání," prohlásil Horejš.

"Dnes patří určitě největší kredit hráčům. To, že mi spadl kámen ze srdce... Ano, chtěl jsem vyhrát. Jsem rád, že jsme to zvládli v takovém utkání a ještě před skoro vyprodaným stadionem. Takže co víc si přát? Hráčům za to moc děkuju," podotkl Horejš, jenž před současným angažmá naposledy trénoval Jablonec.

Hradec rozhodl derby po změně stran, kdy se prosadili bývalý hráč Pardubic Filip Čihák a Daniel Vašulín. "Pardubice hrály špatně, protože jsme je k tomu donutili naší hrou. Měli jsme jasný plán odříznout ze hry Daňka s Hlavatým, protože ti tvoří hru Pardubic. Věděli jsme, že Pardubice jsou silné na balonu, hrají velice dobrý fotbal. (Trenér) Kovy (Kováč) tam odvádí skvělou práci. Podařilo se nám jejich dva kluky dostat ze hry, pohlídali jsme si náběhy. To nás dnes dovedlo k vítězství. Skvělá defenziva a to, jak kluci splnili plán a odpracovali to," těšilo Horejše.

V příštím kole, které je poslední před reprezentační přestávkou, se Hradec představí na hřišti obhájce titulu Sparty. Vyrovnat se ale bude muset s řadou absencí. "Dnes nám chyběli tři středoví hráči Kaštánek, Kučera a Kodeš. Chybějí Horák, Leibl, teď vypadnou (kvůli čtyřem žlutým kartám) Pilař a Pudhorocký. Samozřejmě to problém je, ale dnes jsme si s tím poradili. Musíme hledat náhradní řešení. Čeká nás soupeř, který má obrovskou kvalitu. Zase dostanou šanci jiní. Věříme, že ji splatí," řekl Horejš.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Nad dopisy diváků

Tuším, že v prvním poločase stažení Zlatohlávka těsně před pokutovým územím Hradce - rozhodčí měl zakrytý výhled přes dva hráče, ale padajícího Zlatohlávka zaregistroval- byl v ose . Stažení proběhlo oběma rukama . Var rozhodčí taky nic - na co tam tedy je? Neměl by vykrývat mrtvé úhle???

Reagovat
Axelrose

To je úplně jedno, za ten výkon si nezasloužili ani odvést domů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele