Minulý podzim zářila na obrazovkách České televize v soutěži StarDance. Mnozí ji měli od samotného začátku jako favoritku. Se svým tanečním partnerem Jakubem Mazůchem obsadila nakonec druhé místo.

Smrt obou rodičů

Snímek o Evě Adamczykové, dříve Samkové, nechává nahlédnout nejen do jejího soukromí, ale i do sportovní kariéry.

“Bylo mi třeba jedenáct. Pamatuju si to tak, že táta si šel lehnout do ložnice, ségra si hrála v obýváku a s mámou jsme něco v kuchyni vařily. Já jsem najednou slyšela nějaké zařvání a běžely jsme s mámou za tátou a máma jen řekla, ať zavolám záchranku. Přijeli a dali mu nějaké léky, byl fakt mimo,” vzpomínala na první projevy rakoviny u tatínka.

Ozařování průběh agresivní nemoci na nějaký čas zpomalilo. “Ono se to zastavilo a osm let se nic nedělo, nebyl nemocný,” prozradila ve zmíněním dokumentu.

Druhý střet s nemocí už měl pro jejího otce tragický konec. “Po tom, co se mu to vrátilo, nemohl fungovat a bylo to pro něj těžší, tak mi docházelo, že to není tak úplně ok, postupně přestával mluvit. Naposledy, když jsem ho slyšela mluvit, když jsem přijela ze soustředění, on mi zamával a řekl ‘ahoj’, to bylo naposledy, kdy jsem ho slyšela mluvit.”

Bojovné a sportovní srdce ukázala Eva právě v den, kdy její tatínek umřel. “Můj závodní den po tom, co táta umřel, jsem brala, jakože to zkusím, že půjdu krok po kroku, a pokud se tam objeví nějaká situace, kterou nebudu dávat, tak že přestanu. Tak jsem jezdila, jezdila a najednou jsem byla ve finále. Pamatuju si, jak mi Flaška říkal, ať to jdu vyhrát pro tátu. Takže jsem to vyhrála,” vzpomínala na výhru ve světovém poháru ve snowboardingu.

Po dvou a půl letech se vítězka Olympijské medaile ze Soči dozvěděla další tragickou zprávu. Maminka Eva onemocněla rakovinou. “Máma začala být hrozně nemocná po tom, co táta zemřel. To tělo už nemohlo.”

Eva Samková starší měla metastáze v játrech. Její stav byl tak vážný, že už se nemohla vyléčit.

“Je mi jenom hrozně líto, že tady není. Člověk má furt rodinu, má lidi kolem sebe a je to skvělé, ale když ti umře i ta máma, tak máš pocit, že jsi sám najednou.”

Zranění a svatba

Po tragické ztrátě obou rodičů řešila těžké zranění, které ohrozilo její kariéru. V prosinci 2021 si zranila oba kotníky a musela tak vynechat olympiádu v Pekingu.

V dokumentu mimo jiné prozradil její manžel herec Marek Adamczyk, jak se seznámili. „Poznali jsme se na koncertě Světlo pro Světlušku. Já jsem to moderoval a dělal s Evou rozhovor. Ona mi pak napsala na Instagramu.“

Známá dvojice si řekla ano v roce 2022. Minulý rok se oba účastnili populární taneční soutěže StarDance.

Související články