Skokan Koudelka pokračuje v povedeném startu letošní sezony, v Oslu vybojoval osmnácté místo

Skokan na lyžích Roman Koudelka vybojoval ve druhém závodu Světového poháru v Oslu 18. místo. Z vítězství se podruhé v sezoně radoval domácí Johann Andre Forfang, už podesáté se v aktuálním ročníku musel spokojit s druhým místem Japonec Rjoju Kobajaši. Lídr průběžného pořadí seriálu Stefan Kraft z Rakouska skončil třetí.

Oslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skokan na lyžích Roman Koudelka

Skokan na lyžích Roman Koudelka | Foto: Richard A. Brooks | Zdroj: Profimedia

Koudelka po úspěšně zvládnuté kvalifikaci, která se rovněž započítává do pořadí severské minisérie Raw Air, v nedělním úvodním kole předvedl pokus dlouhý 121,5 metru. Ve druhém čtyři metry přidal a z 24. místa poskočil do druhé desítky. V sobotu obsadil 15. místo, kterým vyrovnal své druhé nejlepší umístění v sezoně.

‚Z Turína do Cortiny.‘ Na olympiádu v Itálii se hodně těším, říká reprezentační opora skokanů Koudelka

Číst článek


Forfang se k pátému vítězství v kariéře v SP posunul v proměnlivých větrných podmínkách ze třetí příčky po prvním kole. Kobajašiho, který byl v polovině závodu pátý, porazil o jediný bod. Kraft si ve finále o místo pohoršil a šest závodů před koncem sezony vede před japonským vítězem Turné čtyř můstků v celkovém hodnocení SP o 276 bodů.

Do vedení se Kraft dostal i v pořadí Raw Air Tournament, jehož vítěz inkasuje prémii 60.000 eur. Druhý je před závody v Trondheimu a letecké zastávce ve Vikersundu Forfang.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme