Mike Tyson – životní skandály slavného boxera. Vše se točí kolem násilí a drog

Přidat na Seznam.cz

Kariéra a osobnost Mikea Tysona byly dlouho provázeny kontroverzí v ringu i mimo něj. Zde je přehled Tysonových nejhorších momentů a skandálů.

Znásilnění
V roce 1992 byl Tyson odsouzen za znásilnění 18leté Desiree Washingtonové v hotelovém pokoji v Indianapolis. Byl odsouzen k šesti letům vězení, ale již po třech letech byl propuštěn. Stále trvá na své nevině, píše portál NewYorkPost.

Kousl Evandera Holyfielda do ucha
Tysonův nejhorší okamžik v ringu přišel uprostřed jeho návratu po výkonu trestu. V odvetném zápase s Evanderem Holyfieldem, který Tysona rok předtím zastavil v jejich prvním titulovém zápase, kousl Holyfielda do ucha a následně byl ze zápasu diskvalifikován, pokutován a suspendován.

Vyhrožování smrtí Lennoxu Lewisovi
V přípravě na zápas s Lennoxem Lewisem v roce 2002 Tyson prohlásil, že jeho cílem je „profesionálně bojovat, ale zabít ho“. Nebyla to jediná Tysonova výhrůžka smrtí, když před jejich zápasem v roce 1991 řekl o Donovanu Ruddockovi: „Když neumře, tak se to nepočítá. Pokud nezemře, nepočítá se to.“

Boje s drogovou závislostí
Ve své knize „Undisputed Truth“ (Nesporná pravda) Tyson přiznává, že během svých raných let a kariéry bojoval se zneužíváním návykových látek a závislostí, a jde dokonce tak daleko, že říká, že byl „úplný kokainista“ a podváděl při testech na drogy, někdy dokonce bojoval ještě pod vlivem kokainu.

Zdroj: NewYorkPost