Hlavní obsah
Hry

Úžasné dobrodružství, kde se společnými silami postavíte třeba Můřimu muži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

Unmatched: Úžasné dobrodružství

Dosud byla série Unmatched soubojovou hrou, ale s tímto samostatně hratelným rozšířením spojíte síly a postavíte se samotné hře.

Článek

Série Unmatched dostává nový přírůstek, který poskytne úplně jiný zážitek ze hry. Tentokrát nabídne kooperaci mezi hráči, kteří se snaží porazit padoucha. Vyskytuje se tak možnost zahrát si Unmatched dokonce v sólu.

Foto: Pavel S

Můří muž a sám Nikola Tesla

V netradičně větší krabici na vás čekají 4 nové herní postavy a 2 padouši. Hra je samozřejmě samostatně hratelná i kombinovatelná s předešlými tituly, ať už použitím postav v klasickém souboji, nebo starší postavy k porážení zla.

Foto: Pavel S

Mapa s Můřím mužem

Porazit padouchy můžete jedině snížením jejich zdraví na 0, naopak aby padouch porazil vás, musí čtyřikrát splnit svůj cíl (každý má jiný), nebo vás zcela eliminuje. Můří muž má za úkol zničit čtyři mosty, které umožnují průchod mezi políčky a zároveň poskytují efekty.

Foto: Pavel S

Vetřelec z Marsu

Vetřelec z Marsu se zase snaží o invaze na Zemi pomocí sesílání marťanů. Vše je hlídáno stupnicí hrozby, která se řídí žetony hrozby na mapě. Stejně jak hráči, tak i padouši mají své nohsledy, na výběr je z šesti, jako je třeba Lovelandská žába, Ďábel z Jersey, nebo Sliz.

Foto: Pavel S

6 druhů nohsledů, které pomáhají protivníkovi

Pořadí hráčů a padouchů určují karty Iniciativy, které mají různé efekty a ukládají se do řady. Nepřátele mají pouze jednu akci a jsou jednoduše popsány na kartách. Hráči hrají jako obvykle, dle standartních pravidel, jak jsou zvyklí.

Foto: Pavel S

Mapa s Vetřelcem z Marsu, v horní části karty iniciativy, které určují pořadí.

V případě souboje obě zúčastněné postavy vynesou karty tajně a zároveň je odhalí. Jakmile dojde balíček iniciativy, vyhodnotí se efekty konce kola z vyložené řady.

Foto: Pavel S

Dr. Jill Trent a její pomocníce Daisy

Novými postavami v setu jsou Dr. Jill Trent s pomocníci Daisy používá své udělátka pro výhodnější boj.

Foto: Pavel S

Annie Christmas s pomocníkem Charliem

Annie Christmas a její pomocník Charlie dostává výhodu v boji, pokud je na tom zdravotně hůř jak protivník.

Foto: Pavel S

Nikola Tesla používá k soubojům cívky.

Známý Nikola Tesla používá své cívky, které nabíjí a rozdává zranění na počkání. Poslední postavou je Zlatý netopýr, japonský superhrdina, který má schopnost zesílit svůj útok až o 2.

Foto: Pavel S

Zlatý netopýr

Obsahově krabice nabízí spoustu materiálu, klasicky nádherné figurky a trefné ilustrace karet. Herní plán je oboustranný, každá strana pro jednoho padoucha. Ale to co hlavně nabídne je úplně nový zážitek z Unmatched, přeměna do kooperativního stylu je příjemná změna.

Foto: Pavel S

Unmatched Dobrodružství: Úžasné příběhy

Nesmí se zapomenout, že takhle se otevřely dveře pro sólo hraní. Snad se do budoucna dočkáme více padouchů, dva se můžou brzy ohrát. S tímto titulem by měli dát Unmatched druhou šanci hráči, kteří ho zavrhli. Stálým hráčům nelze než doporučit, výhodou je možnost zapojit i mladší hráče.

Foto: Pavel S

Unmatched Dobrodružství: Úžasné příběhy

Tentokrát kooperativní soubojová hra určená pro 1 až 4 hráče s doporučeným věkem 9+ a herní dobou do jedné hodiny. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz