bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odměna za odvahu. Sázka „všechno, nebo nic“ Wild vyšla

11. března 10:00

David Zlomek

Minnesota play off nevzdává. V neděli večer těsně před koncem přišla o vedení proti Nashvillu, přímému konkurentovi. V prodloužení se trenérský štáb Wild odhodlal k odvážnému kroku, když odvolal gólmana. A vyšlo to!

Kdyby Predators získali puk, když byl Fleury na střídačce, a skórovali do prázdné branky, přišli by Wild o jeden bod, který už měli v prodloužení jasný. Tak totiž zní pravidla.

Místo toho zhruba o 20 vteřin později Matt Boldy po přihrávce Matse Zuccarella rozhodl v prodloužení a jeho tým díky výhře 4:3 přeskočil tři týmy v tabulce a posunul se na deváté místo na Západě.

"Jsme tady, abychom vyhráli, ne?" řekl trenér John Hynes. 

Hynes popisoval, že informoval Fleuryho a další hráče, které by případně nasadil do prodloužení, že by mohl odhalit zřídka vídanou taktiku, pokud si to okolnosti vyžádají. Bylo zřejmé, že se něco děje, protože pokaždé, když Wild získali v prodloužení puk do své moci, Fleury se díval na střídačku a hýbal se směrem k modré čáře.

Hynes však plánoval nechat prodloužení tři na tři chvíli rozehrát a rozhodnout se až v případě, že se mu podaří dokonale vyladit střídání při plném držení hry Wild. Nakonec se tak stalo.

"Tohle se neděje pravidelně," řekl Hynes. "Ale myslím, že v naší pozici chceme být agresivní, chceme získat dva body. Věříme v náš tým a chceme i nadále bojovat o to, abychom hráli smysluplné zápasy v závěru sezony. V situaci, ve které se nacházíme, jeden bod, žádný bod, to nehraje roli. Musíme brát dva body."

Jak řekl Hynes, Wild vědí, že jsou v zoufalé situaci a hrozí jim, že teprve podruhé za posledních 12 let budou chybět v play off.

Ocenění přišlo i od soupeře. Trenér Predators Andrew Brunette to označil za skvělé rozhodnutí Hynese, pochválil i souhru mezi Zuccarellem a Boldym. 

"Byl to od nich opravdu chytrý tah," dodal Ryan O'Reilly, útočník Preds. "Potřebují body, bylo to od nich odvážné.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.