Komise rozhodčích: Krejčí byl v Plzni vyloučen správně, i když šlo o hraniční zákrok

Sudí Dalibor Černý v nedělním šlágru 24. kola první ligy mezi Plzní a Spartou nechyboval, když v 52. minutě vyloučil kapitána hostů Ladislava Krejčího. Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR byl zákrok před druhou žlutou kartou z pohledu trestu hraniční a hlavní arbitr za něj letenského obránce napomenout mohl. Naopak videorozhodčí Tomáš Kocourek dvakrát chybně zasáhl do hry v utkání Ostravy s Olomoucí předtím, než sudí Dominik Starý po přezkoumání situací ze záznamu nařídil na každé straně jednu penaltu. Komise to uvedla v komuniké.

Krejčí byl nejprve v nastavení prvního poločasu napomínán za faul na Tomáše Chorého a na konci 52. minuty po zákroku na stejného hráče musel po druhé žluté kartě předčasně ze hřiště. Sparta v oslabení utrpěla v Plzni debakl 0:4 a její náskok na prvním místě před druhou Slavií se ztenčil na jediný bodík.

»V 52. minutě utkání rozhodčí udělil žlutou a následně červenou kartu hráči hostujícího družstva č. 37 (Krejčí) za podražení soupeře zezadu v souboji o míč. Z hlediska udělení osobního trestu šlo o hraniční situaci, nejednalo se o chybu rozhodčího,« uvedla komise.

Naopak v Ostravě dvakrát chybně zasáhl videorozhodčí. Ve 33. minutě domácí Patrick Kpozo zasáhl ve vápně kopačkou do hlavy olomouckého Lukáše Vraštila a hlavní sudí Starý po přezkoumání situace ze záznamu nařídil penaltu. Z ní Sigma zvýšila na 2:0.

»Ve 33. minutě utkání rozhodčí na základě chybné intervence VAR nařídil pokutový kop pro hostující družstvo za kopnutí do hlavy. Nejednalo se o jednoznačnou situaci, VAR neměl intervenovat,« píše se v komuniké, které nabízí totožný závěr ohledně situace ze 78. minuty, kdy olomoucký Jakub Pokorný v šestnáctce lehce přidržel ostravského Davida Lischku. Starý po zhlédnutí záznamu znovu nařídil penaltu, kterou Ewerton neproměnil, ale z dorážky snížil na konečných 1:2. »V 78. minutě utkání rozhodčí na základě chybné intervence VAR nařídil pokutový kop pro domácí družstvo za držení soupeře za dres. Nejednalo se o jednoznačnou situaci, VAR neměl intervenovat,« připojila komise.

V Hradci Králové rozhodčí Karel Rouček ve 38. minutě správně nenařídil penaltu za ruku domácího Jakuba Klímy ve vápně. »Hráč domácího družstva zahrál rukou po neočekávaném odrazu míče od vlastního spoluhráče. O přestupek se tedy nejednalo, VAR správně neintervenoval,« uvedla komise k derby, které »Votroci« vyhráli 2:0.

Mimo výše zmíněných situací komise vyhodnocovala výkony rozhodčích ve všech odehraných utkáních z uplynulého 24. kola. Veřejně však dle komunikačního manuálu schváleného před sezonou hodnotí jen čtyři situace vybrané médii.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy