Memorandum podepsáno. Na programu Českých akademických her bude 21 sportů

V pátek 1. března bylo podepsáno Memorandum o Českých akademických hrách 2024 mezi ČAUS a TUL. Na schůzce byl také představen finální seznam 21 sportů zařazených na program ČAH.
Na půdě liberecké univerzity bylo na jednání v pátek 1. března podepsáno Memorandum o pořádání Českých akademických her 2024 mezi Českou asociací univerzitního sportu a Technickou univerzitou v Liberci. Na schůzce se rozhodlo také o finálním seznamu 21 sportů zařazených na program letošních ČAH.

České akademické hry 2024 se uskuteční v termínu 24. – 28. června v Liberci pod taktovkou České asociace univerzitního sportu. Pořadatelstvím letošního roku byla pověřena Technická univerzita v Liberci.

Memorandum za TUL podepsal rektor Miroslav Brzezina a za ČAUS předsedkyně Ivana Ertlová. U podpisu byli také děkan Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické TUL Aleš Suchomel, vedoucí Akademického sportovního centra TUL Jan Charousek a generální sekretář ČAUS Ladislav Vladyka.


"Věřím, že podepsání základního dokumentu ČAH 2024 je výborným startem naší spolupráce s TU v Liberci a jejím organizačním výborem. Jsem si jistá, že společně připravíme studentům další z velkých univerzitních akcí, která bude nejen oslavou sportu, ale i studentského života a sounáležitosti se svou školou. Těším se na vzájemnou spolupráci a přeji hodně zdaru všem zainteresovaným,“ zhodnotila čerstvě navázanou spolupráci předsedkyně ČAUS Ivana Ertlová.

Na program je zařazeno 21 sportů (viz příloha níže), z toho 9 týmových – baseball, basketbal, beachvolejbal, florbal, fotbal, frisbee, futsal, pohybové skladby, volejbal, a 12 individuálních – atletika, badminton, bouldering, golf, judo, orientační běh, plavání, ploutvové plavání, lezení na obtížnost, stolní tenis, šerm a šplh na laně.

Pravidelně se na Českých akademických hrách objevuje také házená. Letos tomu je po dlouhé době jinak. Ve stejném termínu se totiž koná Akademické mistrovství světa v házené ve Španělsku, kam ČAUS vysílá reprezentační družstva mužů i žen. Více informací k soutěži najdete na FISU 2024 WUC Handball (Antequera, ESP). ČAUS společně s komisí házené hledají vhodný náhradní termín pro samostatné Akademické mistrovství ČR. 

Podrobné informace o Českých akademických hrách 2024 najdete na webu ČAUS a na oficiálních webových stránkách ČAH 2024.


(sklen, sportovnilisty.cz; zdroj: Markéta Šimoníková, foto: ČAUS)