Babinet.cz  /  Magazín  /  Cestování  /  Legendární Slunce, seno, jahody se po 40 letech vrátí do Hoštic

Legendární Slunce, seno, jahody se po 40 letech vrátí do Hoštic

12.3.2024 - redakce Babinet.cz

Generacemi milovaná legendární komediální trilogie Zdeňka Trošky Slunce, seno se po 40 letech vrátí na místo činu, přímo do jihočeských Hoštic! Stane se tak u příležitosti 40. výročí od premiéry filmu Slunce, seno, jahody, v sobotu 6. července. Hoštice se doslova přes noc převléknou do podoby, jak je známe z filmu, aby opět přivítaly jak režiséra Zdeňka Trošku, tak i hlavní herecké hvězdy Jiřího Lábuse, Jaroslavu Kretschmerovou, Broňka Černého, Petru Pyšovou, a dokonce i autora hudby Karla Vágnera.

Hoštice tak oslaví 40 let od premiéry filmu, který celý fenomén Slunce, seno a malebné jihočeské vesnice odstartoval, skutečně ve velkém stylu – echt rodinným festivalem Slunce, seno 40! Nabitý program už teď slibuje besedu a autogramiádu s hlavními protagonisty, prohlídku Hoštic, živou hudbu, soutěže v duchu Slunce, seno, zážitkový program, zábavu pro celou rodinu i večerní promítání filmu. 6. července tak nemůže v Hošticích chybět žádný milovník legendární filmové komedie ani originálního rodinného festivalu.

Původní fotky z natáčení pořízené v letech 1982 - 1983 / autor Alena Červená

Těší mě, že můžu po neuvěřitelných 40 letech od premiéry Slunce, seno, jahody pozvat všechny naše diváky a příznivce opět k nám do Hoštic. Hoštice jsou pro mě synonymem mého života. Nakonec už samotné hlášky, skeče a děj vychází z mého dětství, z toho, jak jsme žili, co bylo u nás v rodině i na vesnici běžné a co jsme prožívali. Budeme rádi, když dorazíte s celou rodinou, vezmete maminku a třeba i babičku a pomůžete nám tu „čtyřicítku“ oslavit, jak se sluší a patří. Už teď se na vás všechny moc těšíme,“ říká režisér Zdeněk Troška, který nejen, že v Hošticích prožil své dětství a mládí, ale i aktuálně je opět jejich hrdým občanem.

Program v duchu Slunce, seno, Hoštice!

Jednodenní festival Slunce, seno 40 už nyní slibuje neopakovatelnou zábavu a nabitý program v nefalšovaném jihočeském duchu! Návštěvníci se mohou těšit, jak na hlavní hvězdy, v čele se Zdeňkem Troškou, Jiřím Lábusem, Jaroslavou Kretschmerovou, Petrou Pyšovou, Broňkem Černým nebo Karlem Vágnerem, tak i na dokonalý červencový den plný slunce, sena a zážitků.

Na programu je například procházka po Hošticích, které se opět převléknou téměř do filmových kulis, řada by měla přijít i na komentovanou prohlídku vesnice s nespočtem zajímavostí a perliček z natáčení i života místních a k vidění budou rovněž velkoformátové fotografie herců a výstava fotek z natáčení.

Chybět nemohou ani soutěže ve stylu Slunce, seno. Zájemci si tak užijí a vyzkouší například hod holínkou nebo otepem slámy či sena, na řadu přijde i simulátor dojení a o neopakovatelný zážitkek by se měla postarat, nyní již motorizovaná, postel staré Škopkové, se kterou bude možné jezdit po návsi. Součástí pestrého programu budou živá hudební vystoupení, filmové karaoke a samozřejmě dobré jídlo a pití. Vrcholem setkání se následně stane beseda s hlavními hvězdami filmové trilogie, jejich autogramiáda a večerní promítání filmu Slunce, seno, jahody.

Hoštice přesně jako ze Slunce, seno…

Užijte si Hoštice přesně tak, jak je znáte z legendární filmové trilogie a zavzpomínejte na Škopkovi, Kelišovou, Blaženu, Vencu, Milunu nebo Šimona Pláničku a připomeňte si své nejoblíbenější hlášky, které už léty zlidověly. Festival Slunce, seno 40 se uskuteční na statku v Hošticích, hlavním centrem dění pak bude přímo JZD Hoštice, což už nyní slibuje jedinečný zážitek plný humoru, vzpomínek a neopakovatelně prožitého dne.

zdroj: festival Slunce seno

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz