Legendární Slunce, seno, jahody se po 40 letech vrátí do Hoštic!
Zdroj: herminapress

Legendární Slunce, seno, jahody se po 40 letech vrátí do Hoštic!

Vytvořeno dne 12.03.2024

Generacemi milovaná legendární komediální trilogie Zdeňka Trošky Slunce, seno se po 40 letech vrátí na místo činu. Hoštice se doslova přes noc převléknou do podoby, jak je známe z filmu, aby opět přivítaly jak režiséra Zdeňka Trošku, tak i hlavní herecké hvězdy Jiřího Lábuse, Jaroslavu Kretschmerovou, Broňka Černého, Petru Pyšovou, a dokonce i autora hudby Karla Vágnera.

„Těší mě, že můžu po neuvěřitelných 40 letech od premiéry Slunce, seno, jahody pozvat všechny naše diváky a příznivce opět k nám do Hoštic. Hoštice jsou pro mě synonymem mého života. Nakonec už samotné hlášky, skeče a děj vychází z mého dětství, z toho, jak jsme žili, co bylo u nás v rodině i na vesnici běžné a co jsme prožívali. Budeme rádi, když dorazíte s celou rodinou, vezmete maminku a třeba i babičku a pomůžete nám tu „čtyřicítku“ oslavit, jak se sluší a patří. Už teď se na vás všechny moc těšíme,“ říká režisér Zdeněk Troška, který nejen, že v Hošticích prožil své dětství a mládí, ale i aktuálně je opět jejich hrdým občanem.

Hoštice tak oslaví 40 let od premiéry filmu, který celý fenomén Slunce, seno a malebné jihočeské vesnice odstartoval, skutečně ve velkém stylu – echt rodinným festivalem Slunce, seno 40, který se uskuteční 6. července v jihočeských Hošticích. Nabitý program už teď slibuje besedu a autogramiádu s hlavními protagonisty, prohlídku Hoštic, živou hudbu, soutěže v duchu Slunce, seno, zážitkový program, zábavu pro celou rodinu i večerní promítání filmu. 

Hoštice přesně jako ze Slunce, seno…

Užijte si v sobotu 6. července Hoštice přesně tak, jak je znáte z legendární filmové trilogie a zavzpomínejte na Škopkovi, Kelišovou, Blaženu, Vencu, Milunu nebo Šimona Pláničku a připomeňte si své nejoblíbenější hlášky, které už léty zlidověly. Festival Slunce, seno 40 se uskuteční na statku v Hošticích, hlavním centrem dění pak bude přímo JZD Hoštice, což už nyní slibuje jedinečný zážitek plný humoru, vzpomínek a neopakovatelně prožitého dne.

Slunce, seno, jahody
  • Česká filmová komedie Zdeňka Trošky z roku 1984.
  • První klapka filmu padla v červnu 1982, snímek byl dotočen v roce 1983 a jeho premiéra se uskutečnila 1. září 1984.
  • Děj je situován do jihočeské vesnice Hoštice u Volyně a kromě herců si ve filmu zahrála i řada místních obyvatel.
  • V hlavních rolích se představili Helena Růžičková, Veronika Kánská, Broněk Černý, Pavel Kikinčuk, Miroslav Zounar, Jiří Lábus, Jaroslava Kretschmerová, Jiřina Jirásková, Jiří Růžička, Luděk Kopřiva, Erna Červená a další.
  • Autorem scénáře je Zdeněk Troška a Petr Markov
  • Hudbu k filmu napsal Karel Vágner.
  • Vzhledem k úspěchu filmu vznikly další dva díly, Slunce, seno a pár facek (1989) a Slunce, seno, erotika (1991).

 

 

 

Default User Image
Milan Smetana, 12.03.2024 14:02
Živočišné jihočeské filmy,pohoda a krásná doba.Jsem šťastný,že jsem ji stačil žažít.
Default User Image
Radek, 12.03.2024 17:33
Kdyby tehdejší zdejší zkostnatělí straničtí aparátčníci, otevřeli pro naše občany hranice, když jim Kreml pod vedením Gorbačova, od března r.1985 přestal poroučet, mohlo zde být krásně pořád ... Lidi by si osobně okusili pravdu, že „všude je chleba o dvou kůrkách“ a vážili by si všestranného sociálního zabezpečení, rozsáhlé občanské vybavenosti a služeb, jež jsme u nás brali jako samozřejmost, včetně slušného pohodového života, s minimem kriminálních výstřelků a činností mafií nejrůznějších gaunerů, prolínajících k nám nezabezpečenými hranicemi ... atd. atd. .....
Default User Image
Milan Smetana, 12.03.2024 14:02
Živočišné jihočeské filmy,pohoda a krásná doba.Jsem šťastný,že jsem ji stačil žažít.