Světová topmodelka

Za její pozoruhodnou kariérou se však skrývá náročná cesta z malého severočeského města, která ji zavála na světová přehlídková mola v Miláně, Paříži a New Yorku.

Tato modelka se narodila v roce 1984 v malebném městečku Děčín a její cesta ke slávě začala už v 15 letech, kdy se rozhodla zkusit štěstí ve světě modelingu. 

Ačkoli jako malá připomínala spíše ošklivé káčátko než modelku světového formátu, kterou později ztělesnila, právě tam se zrodila semínka její pozoruhodné kariéry.

Díky podpoře rodiny a přátel, kteří rozpoznali její potenciál, se její fotografie dostaly do rukou modelingové agentury. Ta tehdy 15 letou dívku rychle vyslala do rušných ulic italského Milána. 

Netrvalo dlouho a nevšední kráska zde upoutala pozornost ikonické značky Prada. V pouhých 17 letech se objevila na obálce časopisu Vogue, což znamenalo začátek jejího raketového vzestupu na světová mola.

Oči napoví

Z Milána se modelka doslova přes noc katapultovala do New Yorku. Tam ozdobila mola renomovaných módních domů, jako jsou Dior, Chanel, Versace a Valentino. 

Díky své pozoruhodné 182 centimetrů vysoké postavě a nohám, které jako by se táhly na míle daleko, se stala jednou z nejvyhledávanějších modelek na světě.

Modelčin úspěch však přesahuje hranice přehlídkového mola. Kromě kariéry modelky se vrhla i na herectví a zahrála si ve filmech jako G. I. Joe nebo Můj nejvíc sexy rok. Dnes je matkou tří dětí, kterým věnuje všechen svůj volný čas. 

Karolína Kurková v Show Jana Krause:

Zdroj: Youtube

Spolu se svým manželem a rodinou žijí v Miami, kde se modelka stále věnuje modelingu. Diverzifikovala své portfolio, spolupracuje se značkami v oblasti dětských kočárků a doplňků stravy a také se zasazuje o přírodní kosmetiku.

I přes svůj celosvětový úspěch zůstává tato modelka spojená s Českou republikou, kam stále jezdí za svou rodinou a přáteli z dětství. Ačkoliv je i jako trojnásobná matka štíhlá jako proutek, nikdy neodmítne českou kuchyni.

Cesta Karolíny Kurkové od dívky z malého města k mezinárodní supermodelce je důkazem její nebývalé houževnatosti a odhodlání jít si hlava nehlava za svými sny.

Zdroje: www.idnes.cz, cs.wikipedia.org, www.lifee.cz