Rangnick neměl pro homofobní popěvky pochopení. Trojlístek z Rapidu Vídeň vyřadil z repre

Rangnick neměl pro homofobní popěvky pochopení. Trojlístek z Rapidu Vídeň vyřadil z repre

Fotbalisté Rapidu Vídeň Marco Grüll, Guido Burgstaller a brankář Niklas Hedl byli vyřazeni z rakouské reprezentace. Trenér Ralf Rangnick je suspendoval kvůli homofobním popěvkům po nedávném ligovém derby s Austrií. Uvedla to agentura AP.

Rapid na konci února nad Austrií vyhrál 3:0 a v derby uspěl po deseti letech. V následujících dnech se objevily na internetu videozáznamy s urážlivým chováním členům vítězného týmu, za což klub v tabulce podmíněně přišel o tři body.

Různě dlouhé zákazy činnosti dostali výkonný ředitel Steffen Hofmann, asistent trenéra Stefan Kulovits a pět hráčů. Burgstaller, Grüll a Hedl byli navíc vyřazeni z reprezentace. "Tohle nehodlám tolerovat v žádném týmu, který vedu. Ať už jde o klub, nebo reprezentaci," řekl Rangnick.

HAALAND, ÖDEGAARD I SÖRLOTH. NORSKO NA ČECHY NOMINOVALO VŠECHNY HVĚZDY

"Všechny hodnoty, které v národním týmu vyznáváme, jsou na úplně opačné straně spektra. A to jsem také klukům po telefonu řekl," přidal bývalý kouč Lipska nebo Manchesteru United s tím, že nejde o permanentní vyloučení.

Všichni tak stále můžou pomýšlet na nominaci na letní mistrovství Evropy. "Očekávám, že to kluci vezmou vážně a pochopí, jak se cítí lidé, kteří jsou veřejně uráženi nebo diskriminováni," přidal pětašedesátiletý kouč.

HAŠKOVA PRVNÍ NOMINACE. O BRANKÁŘÍCH JE ÚDAJNĚ ROZHODNUTO. ČEKÁ SE SÁZKA NA MLADÍKY