Hlavní obsah

Velké zklamání, psychickou výhodu jsme Liberci hodili jak na talíři, hořekoval olomoucký Ondrušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tělem mu proudily negativní emoce. Aby ne, když měl olomoucký kapitán Jiří Ondrušek se svými parťáky v předkole s Libercem dva domácí mečboly. Jenže ani jeden Hanáci ve čtvrtfinále nepřetavili a v rozhodujícím utkání padli pod Ještědem 1:4 a sezonu končí smutně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec–Olomouc, olomoucký Švrček byl po faulu na Rychlovského vyloučen do konce zápasuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Předkolo play off, 5.zápas: Liberec - Olomouc

Běžela třetí minuta utkání, když špatně ve vlastní třetině vyhodnotil situaci, liberecká kometa Jakub Rychlovský ho obral o puk, otevřel skóre a vyvolal domácí uragán.

„Špatně jsem odhadl vzdálenost. Byl za mnou blíž, než jsem čekal. Navíc dostal hokejku pod tu mou, takže když jsme se přetlačovali, tlačil jsem do jeho hokejky a výhoda byla na jeho straně, čehož využil,“ litoval rychlého gólu kapitán Kohoutů Jiří Ondrušek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec–Olomouc 1:0 (3. Rychlovský)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Rychlý gól po mém zaváhání nebyl příjemný. Navíc pak následovalo dlouhé vyloučení… Bohužel někdy takový sport je. Nechytili jsme začátek, měli jsme hodně vyloučených a ve třetí třetině jsme už neměli dostatek sil, abychom s tím něco udělali,“ konstatoval zklamaný Ondrušek.

Jediný gól za Hanáky vstřelil osm vteřin před koncem první třetiny Dalibor Řezníček.

„Vstřeleným gólem jsme se trochu nakopli, druhá třetina nebyla špatná. Měli jsme tam nějaké náznaky, myslím, že jsme byli i silnější na puku. Ale prostě jsme se pak nechali přečíslit, Liberec toho využil a zvýšil na 3:1, a to už byl takový hřebíček do rakve. Na to jsme už nenašli odpověď,“ zhodnotil Ondrušek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec–Olomouc, radost domácích hokejistů po postupu do čtvrtfináleVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Mrzela ho především dvě domácí utkání, ve kterých měli Hanáci mečbol. Jenže oba zápasy před vlastními fanoušky ztratili. „Teď cítím velké zklamání. Představovali jsme si to trochu jinak. Alespoň jeden ze dvou domácích zápasů jsme měli zvládnout. Hlavně ten první, když jsme po dvou třetinách vedli; a prohrajeme si to ve vlastní přesilovce, když jsme dostali rozhodující gól. Psychickou výhodu jsme hodili soupeři jak na talíři,“ lamentoval obránce.

Olomouc tak nenavázala na loňské čtvrtfinále, kdy nestačila na Pardubice. „Sezonu tak nemůžu hodnotit pozitivně, když jsme vypadli dřív… Navíc ani základní část nebyla optimální. Měli jsme tam slušné momenty, ale taky strašně moc výpadků. Nebyla to sezona podle našich představ,“ uzavřel před smutným návratem domů.

Reklama

Související témata:
Jiří Ondrušek
  0 : 0 Pardubice - Třinec 0 : 0 5. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán zítra 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán