Čokoládová roláda se šlehačkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Čokoládová roláda se šlehačkou je rychlá a nebudete na ni potřebovat vůbec žádnou mouku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 75 g cukru
  • 6 vajec
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády
  • rostlinný olej
  • moučkový cukr - dle volby


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 190 stupňů. V míse ušleháme žloutky s cukrem do světlé pěny. Pak postupně přidáváme kakaový prášek a ušleháme hladký krém.

Ve šlehači zatím ušleháme tuhý sníh a velmi zlehka a opatrně ho vmícháme do kakaového krému. Na plech rozprostřeme pečící papír a potřeme ho olejem. Pak na něj rozetřeme ušlehané těsto a v předehřáté troubě ho pečeme 8 až 10 minut.

Hned po upečení korpus přikryjeme dalším pečícím papírem a vyklopíme ho na stůl. Tam opatrně sloupneme původní pečící papír, s pomocí spodního papíru stočíme upečený korpus do rolády a necháme vychladnout.

Po vychladnutí korpus opatrně rozvineme, potřeme ho ušlehanou šlehačkou a posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou. Znovu roládu svineme a uložíme do chladna. Před krájením můžeme ještě ozdobit moučkovým cukrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Čokoládová roláda se šlehačkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu Čokoládová roláda šlehačkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Čokoládová roláda se šlehačkou

Kde najít informace



×