bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mrázek proti Gudasovi, zapojil se i Gibson. K tomu historie od Bedarda. Zápas outsiderů tahákem večera

13. března 12:00

David Zlomek

Při pohledu na noční rozpis lákalo například utkání Caroliny s NY Rangers nebo Dallasu s Floridou. Nicméně nejvíce se nakonec mluvilo o zápasu, od kterého se tolik nečekalo. Chicago s Anaheimem, dva outsideři, předvedli gólové utkání, kterému nechyběla ani kapka dramatu.

Jako první zmiňme Connora Bedarda a jeho historický počin. Poté, co se mladý zázrak vrátil po zranění čelisti na led, hraje s velkou chutí. Na ledě je živý a boduje jako málokdo.

Proti Anaheimu z toho byl gól a čtyři asistence. Bedard se tak připojil k Ryanu Nugent-Hopkinsovi, Iljovi, Daleu Hawerchukovi a Jacku Hamiltonovi jako pátý osmnáctiletý hráč v historii NHL s pětibodovým zápasem.

Aby toho nebylo málo, Nugent-Hopkins a Kovalčuk jsou jedinými dalšími osmnáctiletými se čtyřmi asistencemi. Bedard se také připojil k Hawerchukovi jako druhý teenager v historii NHL s dohromady osmi body ve dvou zápasech po sobě. 

 

Historický večer ale poněkud zastínila skrumáž před koncem utkání. Vše začalo za bránou Petra Mrázka, kde se do sebe pustili Jared Tinordi a Mason McTavish. 

A i když bylo v té době, kdy do konce zápasu zbývalo zhruba deset, za stavu 6:2 pro Blackhawks víceméně rozhodnuto, strhla se mela.

Do ní se zapojil i Radko Gudas. Ten si vzal do parády Mackenzieho Entwistleho, jehož chytil do kravaty a párkrát ho i trefil. Snažil se zakročit i Petr Mrázek, který Gudase uklidňoval, nicméně pořádně razantně. Došlo i k menšímu kontaktu a slovní roztržce. 

Jelikož se Mrázek zapojil, chtěl to samé udělat i John Gibson, gólman Ducks. Rozhodčí ale stihli zakročit. 

Dle litery zákona byl za přejetí poloviny hřiště Gibson vyloučen a do branky šel Lukáš Dostál. 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.