Levandulové údolí: Helena Neumannová představila unikátní Molekuly života

Levandulové údolí uspořádalo v pražském Kaiserštejnském paláci zážitkový levandulový brunch, aby tak představilo nejen svá levandulová pole, skvělé léčebné produkty a kvalitní služby, ale hlavně unikátní chodouňskou levanduli lékařskou v BIO kvalitě. Tato bio certifikovaná levandule pomáhá při léčbě autoimunitních onemocnění, kožních problémů, nespavosti či při úzkostech a depresích a je tak evropským unikátem.

Přítomní hosté měli možnost seznámit se s naturopatkou a zakladatelkou Levandulového údolí Helenou Neumannovou, která se snaží na základě svých zkušeností o návrat k tradičnímu slovanskému bylinoznalství a k tradičním zvykům a obyčejům. A to zejména proto, že bylinky dokáží spoustu nemocí léčit nebo jim předcházet. Levandulové údolí letos oslaví 10 let od jeho založení a Helena Neumannová se se svým týmem rozhodla u této příležitosti představit unikátní limitovanou kolekci produktů s výjimečným obsahem flavonoidů a antioxidantů pro celostní dynamickou regeneraci mikrobiomu, mozku a srdce s názvem Molekuly života.


„Levandule Chodouňská je modrý poklad, který pěstujeme naprosto čistě a přirozeně nedaleko Prahy, na úžasném místě, kde byla vápencová moře. Molekuly života představují to nejlepší, co jsme dokázali s týmy lékařů, vědců i naturopatů vyvinout. Tato trojice produktů pomáhá s obnovením správného fungování neuronů a neurotransmiterů, s takovým „malým“ velkým bonusem, a to absolutní očistou a regenerací mikrobiomu,“
říká Helena Neumannová, a dodává: „Je důležité říct, že naší levandule prostě nebude nikdy neomezeně, a proto v roce 2024 budeme moci nabídnout pouze 7 900 ks pro ČR.“  

Nákupem této unikátní trojice produktů s BIO levandulí chodouňskou navíc přispíváte na výstavbu unikátního Centra tradičních slovanských bylin, které propojí vědce, lékaře, naturopaty, veřejnost, a výrazně tak přispěje k návratu tradičního bylinoznlaství. Jak říká přední česká bylinoznalkyně Helena Neumannová: „My pomůžeme vám a vy pomůžete nám vybudovat v Levandulovém údolí Centrum tradičních slovanských bylin.“

Kromě Centra tradičních slovanských bylin by měly v Levandulovém údolí vzniknout i celostní lázně a mělo by dojít k rozšíření ubytovacích kapacit, protože o relaxační a léčebné pobyty je zde velký zájem. Proto mezi hosty nechyběla ani přední česká balneoložka světového významu MUDr. Milada Sárová M.D., která provozuje vlastní lázně v Karlových Varech. Kromě toho, že se za ní jezdí léčit celý svět včetně šejků a králů, je také lékařkou známých osobností. Její služby vyhledával nejen Václav Havel, ale také Gerard Depardieu či Uma Thurman.

Do krásné historické budovy, kde kdysi žila i Ema Destinnová tým Levandulového údolí přenesl i vybrané procedury, které můžete v Levandulovém údolí absolvovat. Ve wellbeing zóně tak mohli hosté vyzkoušet levandulový peeling rukou, čajový rituál či přímou aromaterapii. Raut byl složen jak jinak než z levandulových pochoutek s BIO levandulí chodouňskou, nechyběla levandulová harmonizovaná voda či levandulové prosecco.

O svém vztahu k levanduli a zdravé výživě mluví zpěvák Marian Vojtko: „Můj vztah ke zdravé výživě je výborný, ale je to pro mne trochu nedostatkové zboží vzhledem k tomu, že jsem od rána do večera někde v běhu a po cestě něco sním … Moje přítelkyně nejí maso, žije zdravě, takže někdy si zdravé jídlo dám doma. Moc mi to nechutná, ale v mysli to mám nastavené, že bych to měl jíst. Když se řekne levandule, vybaví se mi ty krásné lány modré a fialové barvy a vůně. Sázím si levanduli i kolem domu, podle mé babičky je to dobré proti hmyzu. S produkty Levandulového údolí jsem měl už čest se seznámit, jsem patronem nadace Anežka a ta s mini spolupracuje. Myslím, že tam dělají výborné věci“.

Své zkušenosti nám sdělil i herec a hudebník Petr H. Batěk: „Ve svém věku už snažím se sebou něco dělat, začal jsem cvičit, změnil jsem jídelníček. Zatím jsem nedošel k tomu, abych pečoval o svoji kůži krémy, procedurami a podobně. Ale myslím, že to přijde 🙂 Jak to postupuje, po těch letech, kdy jsem o sebe nepečoval vůbec, tak si myslím, že k tomu dojde. Levandule u mne vyvolá vzpomínky na sáčky s levandulí, které dávala maminka do skříně a pod polštář, pak se mi vybaví  levandulová pole v Mikulově, ta barva, vůně… Léčivé účinky zatím neznám. Levandulové údolí už jsem i sledoval, jen tak když jsem přemýšlel, kam vezmu partnerku na výlet, a teď se mi to ujasnilo. Dokonce jsem se dozvěděl, že tam je možnost ubytování, takže se k návštěvě chystám.“


Akci podpořila celá řada známých tváří. Zážitkový levandulový brunch si přišli užít například Martina Preissová, Vendula Křížová, Miluše Bittnerová, Nicol Moravcová, Markéta Muzikářová, Kristýna Janáčková, Pavlína Senić, Petr Jákl, Klára Doležalová, Šárka Krausová, Michaela Gemrotová s rodinou, Kamila Nývltová, Jana Adamcová, Petr H. Batěk, Marian Vojtko, Leona Machálková, Nela Boudová, Natálie Debnárová, Radka Fišarová, Denisa Pfauserová, Anna Kulovaná, Iveta Kořínková, Andrea Kalivodová, Bára Fišerová, Miriam Chytilová, Hanka Kynychová či Michaela a Petr Říbalovi.

O krásnou výzdobu Kaiserštejnského paláce se postaralo květinářství Pěkný kvítko, květinový ráj pro každého milovníka přírody a hezkých věcí.

Více informací o Levandulovém údolí, BIO levanduli chodouňské, Molekulách života a v neposlední řadě o Heleně Neumannové najdete na www.levanduloveudoli.cz.