Hlavní obsah
Umění a zábava

Seriál Sedm schodů k moci: Anna Malá konečně dobyla Strakovu akademii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Matěj Kačaba

Strakova akademie představovala pro Annu Malou vrchol moci.

V sedmém díle seriálu Sedm schodů k moci byla Anna Malá katapultována pomocí aktivit v posteli ministra Vichra až do Strakovy akademie. Její cestu na vrchol moci tentokrát odskákal ředitel Netík.

Článek

Seriál Sedm schodů k moci jde do finále. Malá, ale všehoschopná šedá myška Anna Malá se konečně po sedmi schodech vyškrábala až na vysněný vrchol moci. Na pozici všemocné vrchní ředitelky kabinetu Úřadu vlády. Pro zdolání posledního schodu použila jako výtah k moci samotného ministra Vichra. Pravdou je, že ten se stal premiérem i za její vydatné pomoci.

A tím Vichr získal klíče od Strakovy akademie nejen pro sebe, ale nakonec i pro Annu Malou. Tentokrát to však odskákal ředitel Vilém Netík, kterého nechutným způsobem smetla jako poslední překážku při své cestě na vrchol moci. Přes prsty pak dostal pomoci nového kontaktu ve zpravodajských službách i dotírající lobbista Lachman. Nic Lachmanovi nepomohlo, že si veškerá setkání s Annou Malou nahrával. Plukovník Valenta ze zpravodajské služby mu jasně vysvětlil, aby dal ruce pryč jak od premiéra Vichra, tak i od Anny Malé. Naopak o svůj podíl se v sedmém dílu přihlásili novinář Krčka a lobbista Šíma ve snaze řádně zpeněžit její informace či přístup do její kanceláře vrchní ředitelky.

V úvodní nadčasové vsuvce ze soudní síně připadla role komentátora cesty Anny Malé do Strakovy akademie rektoru vysoké školy. Ten ve svém zájmu, ale i v zájmu vysoké školy vyvrátil svá předchozí neuvážená tvrzení o nestandardním průběhu studia Anny Malé, přičemž se snažil vyzdvihnout její motivovaný přístup při získání vzdělání. My, co seriál sledujeme pravidelně, víme, že onou motivací pak byla její sexuální vstřícnost vůči rektorovi. Jelikož v šestém dílu bylo dokumentováno, že jí byl tento vztah proti srsti, není divu, že Anna Malá po získání titulu tento vztah ukončila. Úvodní soudní vsuvku pak ukončil novinář Krčka na adresu Anny Malé slovy: „Už jsem vám řekl, že jsem svině? Pak ona je větší svině!“

Smést z cesty Netíka a pak vzhůru do Strakovy akademie přes postel ministra Vichra.

Otázka, jak se Anna Malá vypořádá s poslední překážkou na své cestě na vrchol moci, byla nadhozena již v závěru šestého dílu. Při prvním kontaktu s Annou Malou po divokém sexu, se ministr Vichr snažil diplomaticky vybruslit ze svého nočního úletu. V tom mu Anna Malá pomohla sdělením, že osobně z minulé noci nic nevyvozuje. Avšak nenápadně mu na základě informace od Netíka vyčetla, že si jí kvůli tomu nechce brát na vládu.

Tím byl odstartován souboj s Netíkem, kterého si Vichr pozval na kobereček, jelikož prozradil Anně Malé důvěrnou informaci. Netík ještě v rámci Vichrova původního záměru, že s ním odejde na Úřad vlády jako vrchní ředitel kabinetu, mu položil otázku na tělo: „Ty jsi se s ní vyspal?“ Jelikož znal Vichra jako své boty, v podstatě si odpověděl sám. Jelikož se ministr Anny Malé s určitým pocitem viny zastával, Netík mu sdělil, že naopak ona zneužívá jeho a celou věc zakončil konstatování, že on osobně jí na vládě nechce s tím, že konečné rozhodnutí je na Vichrovi.

Při hledání kompra se Anna Malá opět obrátila i na lobbistu Lachmana, který si vzpomněl na nějaký informační šum, že by Netík mohl být gay. Avšak i bezskrupulózní novinář Krčka považoval Netíka za čistého. Přece jenom pomoci vyjádření třech narkomanů vytvořil kompromitující článek na Netíka, který ani nechtěl kvůli nedůvěryhodnosti svědků publikovat.

Avšak Anna Malá se ho chopila a neprodleně s ním vyrazila za Vichrem s tím, že se jí podařilo tento článek získat před jeho zveřejněním s možností tomu zabránit. Netíka tato nehorázná lež vytočila doběla a chtěl se za každou cenu bránit i soudní cestou. Avšak Vichr při vědomí, že odstupující premiér Dub čeká na jeho sebemenší chybu, Netíka zastavil. Přitom mu řekl, že nebude riskovat a teď jej na vládu nevezme. Přítomná Anna Malá byla již natolik otrlá, že bez mrknutí oka vydržela následný Netíkův vyčítavý pohled z očí do očí. Uměle vytvořeným kompromitujícím článkem jednak smetla z cesty poslední překážku na cestě k moci a zejména pak přetrhala dlouholetý profesní vztah Vichra s Netíkem. Při posledním rozhovoru Netík sdělil Vichrovi, že se mu přesunul rozum z hlavy do rozkroku.

Další drobná překážka při cestě Anny Malé na vrchol moci byla vyřešena při tajné schůzce Vichra s plukovníkem Valentou ze zpravodajských služeb. Po této schůzce jí Valenta sdělil, že zpravodajské služby považovaly za bezpečnostní riziko její kontakty s lobbistou Šímou, ale že Vichr coby budoucí premiér mu vysvětlil, že vše probíhalo s jeho vědomí a že tedy Anna Malá má jeho plnou důvěru. Zároveň Valenta na Annu Malou vybalil, že zpravodajské služby vědí o jejím vztahu s Vichrem. Následně pak Valenta zbavil Annu Malou dotírajícího lobbisty Lachmana.

Avšak ještě před triumfálním příchodem na Úřad vlády jí poněkud zpražila její předchůdkyně, když se jí Anna Malá ve snaze si jí udržet ve svém týmu jako výkonnou pracovnici snažila zalichotit s tím, že na ní má velmi dobré reference. Na to jí bývalá ředitelka kabinetu Úřadu vlády stroze odpověděla: „To já na vás dobré reference nemám.“

Na Úřad vlády s Annou Malou nakonec odešla pouze její kamarádka Hanky coby její zástupkyně. Ostatní kolegové z kanceláře kabinetu ministerstva kultury Fanda a Kristýna se po nechutném odstavení Netíka rozhodli s povzdechem: „Zlatá Coufalová!“, že raději zůstanou na ministerstvu kultury. Při první poradě v kabinetu Úřadu vlády Anna Malá kladla všem na důraz, že ona je vrchní ředitelkou kabinetu a že jí pracovníci budou k dispozici 24 hodin denně. Náznaky námitek arogantně smetla ze stolu ihned v zárodku . Obdobně se při první příležitosti vypořádala i s patolízalem Přibylem.

Anna Malá však chtěla všechno a jenom pro sebe.

Vrcholu moci již Anna Malá pomoci Vichra dosáhla. A tak veškerý svůj um a snažení soustředila na sexuální podmanění si premiéra Vichra. Harašení mezi Vichrem a Annou Malou tedy nezůstalo pouze u prvního opileckého úletu. V důsledku Vichrova sexuálního poblouznění brzo mezi nimi následovala druhá eroticky nabitá noc plná vášní. Po ní se jí Vichr ráno vyznal, že nechce být sám, což u Anny Malé vyvolalo její vítězoslavný úsměv dravé šelmy. Ještě v průběhu snídaně u Vichra se z telefonátu dozvěděla nepříznivou diagnózu své matky. A kupodivu jí to vyhnalo slzy do očí. Ty však u Vichra vyvolaly pocit viny vůči ní.

Anně Malé nestačilo, že si podmanila premiéra Vichra na společné vášnivé noci, jelikož i v soukromém životě chtěla vše pro sebe. A tak nelibě nesla telefonáty Vichrovy manželky v její přítomnosti. Ve čtvrtém dílu, ve kterém byl Tomáš Vichr vykreslen jako vzorný katolík a starostlivá hlava rodiny, ho nyní Anna Malá měla tak omotaného kolem prstu, že v průběhu Vichrova telefonátu s jeho zákonitou manželkou mu bez jakýchkoliv okolků vlezla do poklopce za účelem felace, která evidentně dělala Vichrovi dobře.

Nelibost Anny Malé vůči telefonátům Vichrovy manželky rostla. Z jejich reakcí bylo zřejmé, že chce Vichra pouze pro sebe a nechce se o něj dělit ani s jeho manželkou. Tím se pro poslední díl seriálu nabízí s ohledem i na skutečné reálie otázka, zda k odstavení Vichrovy manželky použije služeb plukovníka Valenty.

Anna Malá opojená pocitem absolutní moci se však musí vypořádat i s prvními zádrhely. Nejdříve jí ostentativně dala košem bývalá ředitelka kabinetu Úřadu vlády. Potom jí následovali její bývalí kolegové z ministerstva kultury Fanda a Kristýna. A na závěr, když se chystala, že půjde s premiérem Vichrem na recepci Hospodářské komory, jí zaťala do živého její nejlepší kamarádka Hanka. Ta jí sdělila, že s ní už nechce pracovat, a ať si užije svou slávu. Pracně budovaný domeček z karet se Anně Malé začíná jaksi kymácet. A jak konstatoval odvržený lobbista Lachman v závěrečné soudní vsuvce, dolu to jde z vrcholu moci zatraceně rychle a tím rychleji, čím člověk více lidí při cestě nahoru naštve.

Zejména pak soudní vsuvky dávají zcela jednoznačně najevo, že pád Anny Malé se neodvratně blíží. Jeví se jako pravděpodobné, že s sebou strhne i premiéra Vichra. Stejně tak se jeví jako pravděpodobné, že dolu z mocenského vrcholu jí nezištně pomůže jak Lachman, tak i novinář Křička. Nelze však vyloučit ani spoluúčast naštvaných spolupracovnic z kabinetu Úřadu vlády. Vše nám tedy odkryje osmý díl v neděli 17. března večer.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz