Vytoč mého agenta v domácí verzi uvidíte na Primě

Nejúspěšnější francouzský seriál Netflixu má svou českou verzi. Vytoč mého agenta natočila pro české i slovenské diváky skupina Prima ve spolupráci s TV JOJ, informovala NašeTéma Kateřina Kotalová za FTV Prima.

Reklama

Vytoč mého agenta míří na obrazovky Primy

U nás i na Slovensku už je osmidílná série Vytoč mého agenta úspěšně uváděna na platformách prima+ a JOJ play, ale Prima ho teď představí v hlavním nedělním vysílacím čase. První díl poběží 24. března.

Seriál je řazen do kategorie tzv. dramedy neboli komediálního dramatu. Odehrává se v castingové agentuře a poodhaluje zákulisí života herců a jejich agentů. Česko-slovenská adaptace Vytoč mého agenta stojí na stejných základech jako její francouzská předloha: výborné režii, brilantním hereckém obsazení a perfektním scénáři.

„Znám filmové prostředí a herce z trochu jiné strany než běžný divák, a o to víc se mi líbí koncept, ve kterém se o lidské zkušenosti ze zákulisí mohu podělit. Vytoč mého agenta dává divákovi možnost zažít herce nikoli jen jako charakterní postavy, ale jako křehké a často velmi rozporuplné a emotivní lidi. K hercům se dostáváme z jiné strany skrze castingovou agenturu, kde ještě nestojí před kamerou nebo v záři reflektorů, ale kde bojují o práci a musí řešit složité umělecké, ale hlavně lidské situace, blízké každému z nás,“ říká Alice Nellis, která stojí za dramaturgickým konceptem česko-slovenské adaptace.

Hlavní role hereckých agentů Jiřího, Mariana, Andrey a Yvety získali Kryštof Hádek, Tomáš Maštalír, Martha Issová a Zuzana Kronerová. Dále se můžete v jednotlivých epizodách těšit například na Taťjanu Medveckou, Zlatu Adamovskou, Ivu Janžurovou, Bolka Polívku, Michala Dlouhého, Stanislava Majera, Jiřího Langmajera, Táňu Pauhofovou, Gabrielu Marcinkovou, Sabinu Remundovou a další.

Hned v první epizodě se představí také Klára Issová, která hraje sama sebe. Aspoň podle jména. Na otázku, do jaké míry hraje skutečně samu sebe, Klára Issová odpověděla: „Když jsem si přečetla první díl, mluvila jsem pak s Alicí Nellis, že to beru prostě jako roli. Není to napsané podle mě, ale líbilo se mi udělat si ze sebe srandu. Možná mám podobné touhy jako má postava, což je logické. Každá herečka touží po velké roli nebo zahraničním projektu, ale já se rozhodně nechovám k lidem tak povýšeně jako v tomto seriálu. Podobné máme to, že upřednostňujeme přirozenost nad plastickými zákroky, zahradničíme a jsme zapálené pro to, co děláme.“

I když Klára poprvé hraje ve stejném seriálu jako její sestřenice Martha Issová, před kamerou se zase nepotkaly. „Je to paradox. My jsme spolu s Klárou vlastně nikdy nepracovaly. A nepotkaly jsme se ani tady, přestože obě hrajeme ve stejném díle, naše postavy se nesetkaly. To na nás, doufám, ještě čeká. Alespoň jsme se přiblížily do jednoho dílu,“ uvedla Martha Issová.

Agenta Jiřího, který před Klárou tají, že je pro vytouženou roli „stará“, hraje Kryštof Hádek, který svou postavu okomentoval takto: „Je to takový zmatkář, který se snaží všem vyhovět, což je často vlastně kontraproduktivní, protože tím paradoxně jedná na úkor klientů a někdy i celé agentury. On všechno tak pytlíkuje, a tím se zaplétá do situací a různých lží a polopravd, ze kterých se pak složitě vymotává. Asi bych měl zmínit, že to je kladná postava, on nedělá žádný levárny, jen sám sebe dostává do situací, ze kterých se snaží vybruslit, ale zpravidla vymyslí úplnou blbost, kterou pak musí držet.“

Vytoč mého agenta v upoutávce

 

Nejstarší agentku Yvettu hraje Zuzana Kronerová. Její postava vyniká nejen láskou k filmu, ale i suchým humorem. „Humor vůbec, a suchý obzvlášť, mám ráda. Dokonce je mi blízký i černý humor – a i ten se tady občas objeví. Yvetta je navenek drsná, ale uvnitř je citlivá a má i trošku romantickou duši, což je u ní překvapivé,“ uvedla Zuzana Kronerová.

Autor: Mirka Nová. Zdroj: TV Prima. Video: Se souhlasem TV Prima.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama