Nova slavila 30 let. Přišly také osobnosti, které už dnes na obrazovce nevídáte
Zdroj: herminapress

Nova slavila 30 let. Přišly také osobnosti, které už dnes na obrazovce nevídáte

Vytvořeno dne 14.03.2024

Televize Nova je první soukromou televizí v České republice. Vysílání zahájila 4. února 1994.  A protože se 30 let slaví jenom jednou, vedení Novy uspořádalo velkou oslavu v Obecním domě.

Dorazily desítky celebrit, které vídáte na obrazovkách Novy dnes. Přišly ale také osobnosti z let minulých, které se díky Nově staly velice populární. Kde kdo si je pamatuje například z televizních novin či různých zábavných pořadů, které tehdy měly milionové sledovanosti. 

Mezi prvními hosty, kteří dorazili na pompézní oslavu byl Jan Rosák, kterého diváci vídali v pořadu Bingo nebo ve velice populární soutěže Riskuj. Dále mezi hosty nemohly chybět i osobnosti ze zpravodajství, jako například Martin Severa, Pavel Poulíček, rosnička Jana Adámková, Jana Adamcová či Karla Mráčková. Za publicistické pořady dorazil Josef Klíma s Pavlínou Dankovou či Roman Šmucler, který měl v na obrazovce svůj pořad Tabu. 

Přišli též Veronika Žilková a Ondřej Sokol, kteří stojí za úspěšným pořadem TELE TELE nebo Kateřina Brožová, která hrála v populárním seriálu Jiřího Adamce Pojišťovna štěstí. Nakonec nemohl chybět ani sám zakladatel a dlouhé roky generální ředitel Vladimír Železný