Ruští protikremelští bojovníci hlásí zničení 2 skladišť munice v ruském městě Tetkino

Přidat na Seznam.cz

Legie Svoboda Ruska, skládající se z ruských dobrovolných vojáků bojujících na straně Ukrajiny, zveřejnila video s hořícími budovami a oznámila, že zničila dva sklady munice ruské armády ve vesnici Tetkino v ruské Kurské oblasti, informuje deník Ukrainska Pravda.

Ruský guvernér Kurské oblasti zároveň uvedl, že do oblasti údajně pronikají „ukrajinští teroristé“, zatímco ruská garda tvrdila, že „odráží útok ukrajinských sabotérů“.

„Zatímco Putinovi vojáci jsou zaneprázdněni ničením civilních domů, dělostřelecké posádky Legie mistrovsky zničily dva sklady munice, které patří Putinovým jednotkám v Tyotkinu. Krásně hoří,“ sdílela legie záběry.

„Ukrajinští teroristé se stále snaží vstoupit na naše území se svými sabotážními a průzkumnými skupinami poblíž vesnice Tetkino,“ řekl Roman Starovoit, guvernér ruské Kurské oblasti, uvádí deník Moscow Times.

Ruská garda zároveň tvrdila, že údajně odrážela útok „ukrajinských sabotérů“ u vesnice Tetkino a den předtím údajně „zabili 30 nacionalistů“ v ruské Belgorodské oblasti. Nebyl o tom však předložen žádný důkaz.

Legie Svoboda Ruska, Ruský dobrovolnický sbor a Sibiřský prapor nicméně zaslaly společnou výzvu guvernérům oblastí Kursk a Belgorod, ve které znovu vyzvaly k okamžité evakuaci civilistů z těchto oblastí. „Osvobozování ruských regionů od Putinova teroristického režimu právě v tuto chvíli probíhá. Putinovy ​​jednotky v Bělgorodské a Kurské oblasti jsou pod rozsáhlými útoky.“

Zdroj: Ukrainska Pravda, Moscow Times