Liga mistrů poznala poslední čtvrtfinalisty. Postup slaví Borussia a Atlético

Přidat na Seznam.cz

Ve středu 13. března se hrály poslední zápasy osmifinále Ligy mistrů. Postup vybojovala Borussia Dortmund po výhře 2:0 nad PSV. Atlético Madrid překvapilo vyřazením Interu Milán. Po normální hrací době vyhrálo 2:1, což vzhledem k výsledku prvního zápasu znamenalo prodloužení. Utkání nakonec dospělo až k penaltám, které lépe vyšly domácímu týmu.

Penaltová loterie je něco, co Ligu mistrů dlouho míjelo. Od finále ročníku 2015/16, kdy po penaltách zvedl nad hlavu trofej tým Real Madrid, se v milionářské soutěži zásadně zápasy rozhodovaly nejpozději v prodloužení. Letos se ale konaly už dva rozstřely. Po úterním duelu Arsenalu proti Portu se infarktový závěr opakoval také v utkání Atlética proti Interu.

Oblak vychytal dvě pěnalty, Lautaro Martínez přestřelil

Speciální byl zápas hlavně pro slovinského brankáře Jana Oblaka, který byl účastníkem již zmíněného finále Ligy mistrů 2015/16. V penaltách proti hvězdám Realu Madrid nelapil ani jeden pokus. Tentokrát byl úspěšnější. Jeho tygří skoky eliminovaly penaltové pokusy Alexise Sanchéze a Davyho Klaasena. V poslední sérii opora Interu Lautaro Martínez přestřelil a Atlético tak z Ligy mistrů vyřadilo loňského finalistu.

Borussia vyhrála 2:0, góly dali Sancho a Reus

V souběžně hraném utkání hrála Borussia Dortmund proti PSV. Vestfálský klub si ze 150 kilometrů vzdáleného Eindhovenu přivezla před třemi týdny remízu 1:1. Borussii se povedl úvod, kdy Sancho přesně vypálil před hranicí šestnáctky. Míč se do Benítezovy branky odrazil od tyče. Eindhoven pak tlačil, zejména ve druhém poločase, ale branku nevybojoval. Největší šanci spálil kapitán De Jong. Postupovou pojistku přidal zkušený Marco Reus v 5. minutě nastaveného času. Konečný stav tedy byl 2:0 pro Borussii.

Atlético Madrid – Inter Milán 3:1 po penaltovém rozstřelu. Branky: 35. Griezmann, 87. Depay – 33. Dimarco. Penalty proměnili: Depay, Riquelme, Correa – Calhanoglu, Acerbi. Neproměnili: Ňíguez – Sánchez, Klaassen, Martínez.

Borussia Dortmund – PSV Eindhoven 2:0. Branky: 3. Sancho, 90+5. Reus. 

Zdroj: autorský článek