Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nové zubní ambulance otevřeli v prostorách bruntálského domova Pohoda

Celý MS kraj |  | Jesenický expres

V Bruntále vznikly dvě nové zubní ambulance v adaptovaných prostorách domova pro seniory Pohoda. Vše díky spolupráci města, MS kraje a krnovské nemocnice na přestavbě i financování nových ordinací. Obyvatelé Bruntálu a okolí měli v posledních 14 dnech možnost provést předregistraci k lékaři. Toho využilo více než 5 tisíc zájemců.

Nemocnici v Krnově, která bude ambulance provozovat se podařilo sehnat jednoho lékaře, druhého intenzivně hledá.

Ladislav Václavec, senátor, ředitel SZZ Krnov: „Je výborná zpráva, že se nám tady podařilo zajistit paní doktorku Bystřickou, což je skvělá lékařka. Která je z Bruntálu, která tady bude pracovat a věřím, že i lékaře na druhé křeslo brzy najdeme.“
Tereza Bystřická, zubní lékařka: „Pracovala jsem v Brně několik let a pak jsem se vrátila po mateřské tady do Bruntálu a pracuji už tady. Pracuji už asi 13 let. Já mám Bruntál velice ráda. Pocházím z Bruntálu a moc ráda jsem se sem vrátila. Je tady krásná příroda, mám ráda to menší město.“

Za pouhých 11 měsíců město vyprojektovalo a přestavělo potřebné prostory v místním domově

Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „Město se zasloužilo o financování a o stavební přípravu. Za stavební přípravu bych chtěl poděkovat hlavně hospodářské správě, to znamená panu řediteli Luďku Holanovi a panu inženýru architektovi Radimu Lýskovi, který to vlastně celé namaloval, zprojektoval a dělal i autorský dozor.“
Petr Rys (STAN), místostarosta Bruntálu: „Příprava a vybudování nové ordinace je skutečně mnohaměsíční martyrium. Ale i přesto, že se v průběhu projekčních prací zvyšovaly náklady, tak si myslím, že to dílo, které je dnes předáno a které se uvádí do provozu, je krásné.“

Přístrojově a technicky ambulance vybavila krnovská nemocnice s pomocí MS kraje.

Ladislav Václavec, senátor, ředitel SZZ Krnov: „Já jsem strašně rád, že se nám podaří otevřít zubní ambulanci i v Bruntále, je to v pořadí sedmá ordinace, sedmé město, kde otevíráme ordinaci. My jsme to jako nemocnice vybavili, máme peníze z Krajského úřadu, kdy kraj na tento projekt přistoupil a budeme to provozovat my, jako nemocnice Krnov.“
Martin Gebauer, náměstek hejtmana MS kraje: „Já jsem strašně rád, že se v okrese Bruntál daří otevírat nové a nové zubní ambulance, toto je sedmá zubní ambulance, která se vlastně otevírá ve spolupráci se SZZ Krnov a že se poskytuje ta péče ne jenom místním obyvatelům, ale včera jsem slyšel kolegu z Ostravy, že říkal Našel jsem zubaře v Bruntále. Kraj financuje vybavení těch zubních ambulancí a takové vybavení zubní ambulance stojí zhruba dva a půl milionu korun.“

MS kraj připravuje také systémové změny pro budoucnost stomatologické péče v regionu.

Jan Krkoška (ANO), hejtman MS kraje: „MS kraj podpořil už částkou 50 milionů právě rozvoj stomatologického oboru jako takového, ty peníze nejdou jenom do rozvoje ordinací a hledání lékařů, ale hlavně taé na lékařskou fakultu, kde vlastně vychováváme nové zubaře. V září se nám podařilo otevřít v Ostravě na lékařské fakultě nový zubní obor a za to jsme velmi rádi, protože se domnívám, že když si budeme u nás vychovávat nové mediky, tak ti budou potom ordinovat v našem kraji.“

Od dubna bude v již v nové ambulanci ošetřováno prvních 1500 pacientů, kteří budou vylosováni z předregistrovaných zájemců.

Nahlásit chybu


K tématu

V Bruntále zahájilo provoz výzkumné a zahradní centrum. Kromě zahradnické nabídky tady probíhá důležitý výzkum

25. září 2023 11:52 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Rozsáhlá výzkumná činnost probíhá v Bruntále v nově otevřeném zahraním centru. Zkoumá zateplení a zazeleňování fasád budov a vhodné podmínky a předpoklady pro to. Součástí je také plná energetická soběstačnost nového centra.

V Bruntále byly otevřeny dvě nové zubní ordinace ve spolupráci města, MS kraje a SZZ Krnov

6. března 2024 8:42 | Bruntál | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

V Bruntále vznikly dvě nové zubní ambulance v adaptovaných prostorách domova pro seniory Pohoda. Vše díky spolupráci města, MS kraje a krnovské nemocnice na přestavbě i financování nových ordinací. Obyvatelé Bruntálu a okolí měli v posledních 14 dnech možnost provést předregistraci k lékaři. Toho využilo více než 5 tisíc zájemců.

V Jindřichově ve Slezsku byla konečně otevřena nová zubní ambulance pro obyvatele Osoblažska

13. února 2024 22:57 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Dlouhých 10 let trvala snaha Jindřichova ve Slezsku zajistit pro obyvatele regionu stomatologickou péči. Nyní se to podařilo. Ve spolupráci s krnovskou nemocnicí a firmou zajišťující lékaře. Vše se povedlo v rekordním čase.


Policisté zakročili proti mladíkovi, který si vykračoval poblíž šampionátu s kuličkovým samopalem

Dnes 13:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jak postupují policisté proti podezřelému s dlouhou střelnou zbraní si mohl na vlastní kůži vyzkoušet 18letý mladík z Ostravy. Nedaleko haly, kde se právě odehrává hokejové mistrovství světa, procházel s airsoftovou maketou samopalu.

Budoucí zdravotníci skládali praktické maturitní zkoušky

Dnes 10:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Studenti středních zdravotnických škol skládali praktické maturitní zkoušky v Nemocnici Třinec.

Policisté zachránili život opilého muže, kterého doma málem udusila spálená večeře

Dnes 10:13 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dvojice ostravských policistů vyjela 14. května večer k zásahu do Opletalovy ulice v Porubě, kde lidé ohlásili kouř vycházející z jednoho bytu.

Na Lodičkách v Karviné se konal triatlon Boženy Němcové. Jednou z disciplín bylo veslování

Volnočasový areál Lodičky patřil na jeden den sportovním nadšencům. Konal se tady netradiční triatlon. Jednou z jeho disciplín bylo veslování, podívejte se na reportáž.

Školáci navrhovali, co v Ostravě zlepšit. Diskutoval s nimi starosta centrálního obvodu

Školáci v centru Ostravy dostali otázku, co by ve svém městě zlepšili. Z námětů pak vzešla beseda se starostou centrálního obvodu, který se dětem snažil na jejich otázky osobně odpovědět. Zajímala je hlavně čistota, bezpečí nebo možnosti volnočasového vyžití.

Světlo a kořeny novojičínského rodáka na Staré poště

Stará pošta nabízí v květnu výstavu všestranného výtvarníka, novojičínského rodáka, Antonína Gavlase. Její název “Kořeny světla” odkazuje na jeho rodiště a na hlavní princip jeho tvorby.

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství, proměnou projde několik míst ve městě

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství. Po náměstíčku u Permonu a velké proměny prostoru u obchodního domu v centru města přišlo na řadu náměstíčko Gagarina a také plocha poblíž ulice Nedbalova. V současné době se už také připravuje proměna prostranství U Skleníku v Karviné-Ráji.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

17. května 2024 12:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

16. května 2024 21:02 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

V Karviné už potřetí ocenilo vedení města na zámku Fryštát osobnosti ve zdravotnictví

17. května 2024 13:28 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Vedení Karviné se rozhodlo udělit Pamětní list Rady města Karviné osobnostem ve zdravotnictví. Vybráni byli ti, kteří svou práci dělají zodpovědně, s velkým nasazením a mimořádným rozsahem odborných aktivit.

Výtah dopravující uhlí z kilometrové hlubiny Dolu ČSM dostane nový motor

Dnes 10:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Těžební společnost OKD vymění motor těžního stroje, který se v severní lokalitě Dolu ČSM už od roku 1972 stará o dopravu vytěženého uhlí s hlušinou na povrch, za kompletně opravený. Renovace probíhá od ledna do června a vyjde na 10 milionů korun.

Základní škola a Mateřská škola Motýlek v Kopřivnici je modernější a prostornější

Dnes 10:02 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Moravskoslezský kraj nechal zrekonstruovat Základní školu a Mateřskou školu Motýlek v Kopřivnici. Součástí projektu Moravskoslezského kraje coby zřizovatele školy bylo kromě rekonstrukce jejích stávajících prostor i vybudování nového objektu, který je napojený na hlavní budovu školy. Celá investice vyšla na 26 milionů korun.

Hosté ve studiu: Lukáš Curylo (KDU-ČSL), náměstek hejtmana MS kraje

17. května 2024 14:59 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

MS kraj navýšil finance na obnovu kulturních památek

Policistům hlídkujícím u šampionátu se podařilo rychle najít děti ztracené v davu

17. května 2024 14:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Relativně běžná služba policistů zapojených do bezpečnostního opatření v souvislosti s hokejovým šampionátem v Ostravě se ve čtvrtek kolem 19. hodiny změnila v urgentní pátrání po dvou malých dětech.

Hosté ve studiu: Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy

17. května 2024 14:03 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí

Při nehodě auta s motocyklem v Třinci se těžce zranila motorkářka

16. května 2024 19:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ke kolizi osobního automobilu s motocyklem spěchali ve čtvrtek odpoledne záchranáři do Koperníkovy ulice v Třinci. Hlášeno tam bylo vážné zranění motorkářky.

Nové zubní ambulance otevřeli v prostorách bruntálského domova Pohoda
Vydáno 14. března 2024 18:18, Celý MS kraj, Karel Soukop
V Bruntále vznikly dvě nové zubní ambulance v adaptovaných prostorách domova pro seniory Pohoda. Vše díky spolupráci města, MS kraje a krnovské nemocnice na přestavbě i financování nových ordinací. Obyvatelé Bruntálu a okolí měli v posledních 14 dnech možnost provést předregistraci k lékaři. Toho využilo více než 5 tisíc zájemců.

Nemocnici v Krnově, která bude ambulance provozovat se podařilo sehnat jednoho lékaře, druhého intenzivně hledá.

Ladislav Václavec, senátor, ředitel SZZ Krnov: „Je výborná zpráva, že se nám tady podařilo zajistit paní doktorku Bystřickou, což je skvělá lékařka. Která je z Bruntálu, která tady bude pracovat a věřím, že i lékaře na druhé křeslo brzy najdeme.“
Tereza Bystřická, zubní lékařka: „Pracovala jsem v Brně několik let a pak jsem se vrátila po mateřské tady do Bruntálu a pracuji už tady. Pracuji už asi 13 let. Já mám Bruntál velice ráda. Pocházím z Bruntálu a moc ráda jsem se sem vrátila. Je tady krásná příroda, mám ráda to menší město.“

Za pouhých 11 měsíců město vyprojektovalo a přestavělo potřebné prostory v místním domově

Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „Město se zasloužilo o financování a o stavební přípravu. Za stavební přípravu bych chtěl poděkovat hlavně hospodářské správě, to znamená panu řediteli Luďku Holanovi a panu inženýru architektovi Radimu Lýskovi, který to vlastně celé namaloval, zprojektoval a dělal i autorský dozor.“
Petr Rys (STAN), místostarosta Bruntálu: „Příprava a vybudování nové ordinace je skutečně mnohaměsíční martyrium. Ale i přesto, že se v průběhu projekčních prací zvyšovaly náklady, tak si myslím, že to dílo, které je dnes předáno a které se uvádí do provozu, je krásné.“

Přístrojově a technicky ambulance vybavila krnovská nemocnice s pomocí MS kraje.

Ladislav Václavec, senátor, ředitel SZZ Krnov: „Já jsem strašně rád, že se nám podaří otevřít zubní ambulanci i v Bruntále, je to v pořadí sedmá ordinace, sedmé město, kde otevíráme ordinaci. My jsme to jako nemocnice vybavili, máme peníze z Krajského úřadu, kdy kraj na tento projekt přistoupil a budeme to provozovat my, jako nemocnice Krnov.“
Martin Gebauer, náměstek hejtmana MS kraje: „Já jsem strašně rád, že se v okrese Bruntál daří otevírat nové a nové zubní ambulance, toto je sedmá zubní ambulance, která se vlastně otevírá ve spolupráci se SZZ Krnov a že se poskytuje ta péče ne jenom místním obyvatelům, ale včera jsem slyšel kolegu z Ostravy, že říkal Našel jsem zubaře v Bruntále. Kraj financuje vybavení těch zubních ambulancí a takové vybavení zubní ambulance stojí zhruba dva a půl milionu korun.“

MS kraj připravuje také systémové změny pro budoucnost stomatologické péče v regionu.

Jan Krkoška (ANO), hejtman MS kraje: „MS kraj podpořil už částkou 50 milionů právě rozvoj stomatologického oboru jako takového, ty peníze nejdou jenom do rozvoje ordinací a hledání lékařů, ale hlavně taé na lékařskou fakultu, kde vlastně vychováváme nové zubaře. V září se nám podařilo otevřít v Ostravě na lékařské fakultě nový zubní obor a za to jsme velmi rádi, protože se domnívám, že když si budeme u nás vychovávat nové mediky, tak ti budou potom ordinovat v našem kraji.“

Od dubna bude v již v nové ambulanci ošetřováno prvních 1500 pacientů, kteří budou vylosováni z předregistrovaných zájemců.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000042047/nove-zubni-ambulance-otevreli-v-prostorach-bruntalskeho-domova-pohoda