Obecné výhody implantátů. A kde si je nechat udělat?

Přidat na Seznam.cz

Obecně se doporučuje nahradit chybějící zuby co nejdříve, protože se tím zabrání posunu sousedních zubů k prázdným alveolám. Stejně tak zubní implantáty pomáhají udržet zdraví čelisti a zabraňují ztrátě kostní hmoty. Podívejte na hlavní výhody zubních implantátů.

Prevence další ztráty zubů

Velice důležité je uvědomit si, že zuby drží na místě jejich kořeny a taktéž okolní zuby. Znamená to tedy, že pokud nějaký zub ztratíte, sousední zuby se mohou začít naklánět do otevřeného prostoru, a poté se i uvolnit. Zubní implantát tedy představuje nejen náhradu za ztracený zub, ale i prevenci ztráty dalších zubů.

Předcházíte zubním kazům

S předchozími informacemi souvisí i kazy, protože když se okolí zuby posunou, zvyšuje se riziko zubního kazu. Křivé zuby totiž poskytují úkryt pro plak a bakterie, které stojí za vznikem kazů. Implantologie je tedy cesta ke zdravému chrupu.

Nedochází k degeneraci čelisti

Čelistní kost potřebuje stimulaci od kořenů zubů, aby zůstala zdravá. V okamžiku, kdy ztratíte zub, tak zmizí i tlak, který byl na čelistní kost vyvíjen. Poté tělo začne čelistní kost absorbovat a používat živiny jinde v procesu známém jako remineralizace.

Každý implantolog upozorňuje, že bez zubů dochází k degeneraci čelistní kosti, a proto je vhodným řešením implantát, neboť vyplní prázdné místo a současně stimuluje čelistní kost podobně jako kořen původního zubu.

Zlepšení řeči

Chybějící zuby mění to, jak mluvíte, protože mezery mezi zuby způsobují například šišlání. S implantáty nic takového nehrozí. Zubní implantolog provádí i ošetření bezzubé čelisti a navrhuje optimální způsob, jak dosáhnout zase zářivého úsměvu.

Jestliže hledáte kliniku, která nabízí zubní implantáty Ostrava, obraťte se na odborníka jménem MDDr. Ondřej Vicher. Pod jeho vedením funguje stomatochirurgie Ostrava, která nabízí celou řadu služeb, ať už se jedná o trhání osmiček (což je extrakce zubů moudrosti), nebo o další služby zubní chirurgie.