Sourozenci Eva a Honzík si ve filmu Chobotnice z II. patra jednoho dne vymodelovali dvě postavičky z plastelíny, modrou a zelenou. Byli velmi překvapení, když jejich chobotničky obživly a začaly dokonce mluvit. 

Oblíbený rodinný film je starý již těžko uvěřitelných čtyřicet let, přesto stále oslovuje řadu televizních diváků. 

Představitelé hlavních dětských rolí, Žaneta Fuchsová a Milan Šimáček, se v době vzniku snímku stali hvězdami prakticky přes noc. O to překvapivější je, že ze světa filmu nakonec oba zmizeli a dnes se věnují úplně jiným povoláním. 

Ke kameře se vrátila z druhé strany

Žaneta Fuchsová si jako dítě zahrála v celé řadě rodinných filmů. Kromě Chobotnic to byl například film Lucie, postrach ulice a jeho pokračování …a zase ta Lucie!, ve kterých se znovu potkala s oběma plastelínovými chobotničkami.

Před kamerou se objevila poprvé v době, když jí bylo teprve šest let. Nešlo přitom zdaleka jen o dětské komedie, ale také vážnější role. Naposledy si jako sedmnáctiletá v roce 1989 zahrála v seriálu Vlak dětství a naděje, potom se ale rozhodla jít jinou cestou. 

Poté, co vystudovala střední ekonomickou školu, pracovala jako sekretářka v hudebním nakladatelství Carmen. Poté nějakou dobu působila v různých podnicích jako účetní, aby se nakonec do světa filmového průmyslu vrátila, ovšem na jiné pozici. Nejdříve nastoupila do castingové agentury a poté se stala asistentkou režie. 

Život se s ní nemazlil

Poté se chopila velké příležitosti, když se dostala k seriálu Rodinná pouta. “Ten adrenalin a radost z natáčení se totiž nedá zapomenout ani po letech,” uvedla tehdy Žaneta Fuchsová, která v úspěšném projektu televize Prima figurovala jako produkční. 

V jejím životě přišly i těžké okamžiky. Kvůli svému bývalému manželovi skončila zadlužená a s exekucí na krku. Nakonec se ale z finanční tísně dostala, znovu se vdala a založila rodinu. Nyní je z maminky dvou dětí úspěšná produkční.

Na konzervatoř ho nevzali

Také osud Milana Šimáčka ho zavedl do úplně jiného prostředí. V dětství si zahrál ve více projektech, například seriálu My všichni školou povinní, kde bavil diváky v roli adoptovaného Jiříčka. Naposledy stál před kamerou jako devatenáctiletý, a to v jednom dílu seriálu Dobrodružství kriminalistiky. 

Poté chtěl zkusit štěstí na konzervatoři, kam ale nebyl přijat - údajně pro nedostatek talentu. Vyučil se proto automechanikem a chvíli pracoval pro Dopravní podnik v Praze. Následně jej čekala povinná vojenská služba.

Po návratu z vojny pomáhal své mamince, která provozovala obchod, ve kterém sám devět let prodával. Nakonec se ale rozhodl svou profesi změnit a začal se zajímat o výpočetní techniku. 

Dnes pracuje jako IT technik a jeho doménou je především správcovství počítačových sítí. Čas od času se ale před kamerou objevil jako host některé talk show. V poslední době se ale k této etapě nechce vracet a věnuje se raději své početné rodině, má totiž hned čtyři potomky.

Zdroje: Aha, Dotyk, Lifee

Související články