Hlavní obsah

Známý rapper napadal ženy v Praze. Soud mu dal podmínku a poslal ho na léčení do ústavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Soud uložil 31letému muži čtyřměsíční vězení podmíněně odložené na rok a půl za bezdůvodné napadení postupně pěti žen v ulicích Prahy. Oběti bil pěstí do obličeje, jeden z útoků zachytila bezpečnostní kamera. Vedle trestu mu soud nařídil ústavní ochrannou léčbu. Muž se prezentuje jako hudebník, konkrétně rapper, a má problémy s drogami.

Muž udeřil procházející ženu.Video: Policie ČR

 
Článek

O vývoji v případu ve čtvrtek informoval mluvčí policie Jan Rybanský, podle nějž kriminalisté v uplynulých týdnech ukončili vyšetřování a spis předali státnímu zastupitelství s návrhem na podání obžaloby.

„Návrh byl akceptován a obžalovaný z přečinu opilství stanul před soudem pro napadení pěti žen. Ten ho odsoudil k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání čtyř měsíců se zkušební dobou osmnácti měsíců. Navíc byla muži nařízena ochranná léčba v ústavní formě,“ dodal mluvčí.

O podezřelém loni v listopadu informovala policie s tím, že ho již zadržela a hledala další poškozené. Rovněž zveřejnila videozáznam jednoho z napadení. Muž podle vyšetřovatelů bil ženy zcela nečekaně a bez varování různě v ulicích metropole. Oběti utrpěly krvácivá zranění po silných úderech pěstí do obličeje.

Muž bil v Praze ženy. Nečekaně jim dal pěstí do obličeje

Krimi

Již tehdy kriminalisté sdělili, že je muž závislý na drogách. Jako důvod svého jednání uváděl skutečnosti, které podle policie nedávaly žádný smysl.

Legenda českého rapu

Podle informací Novinek se jedná o muže, který je legendou české hiphopové a rapové scény vystupujícího nejčastěji pod pseudonymem Tyler Durden. Muž je v rapové komunitě považován za velmi talentovaného.

Tomu, že je právě on odsouzenou osobou, nasvědčují fotografie muže z dřívějška, které odpovídaly záběrům z bezpečnostní kamery zveřejněné policií. Navíc měl jeden z útoků vysvětlit tím, že oběť „neladila“ s jeho hudebním vkusem s tím, že se označil právě za rappera.

V dalším případě podle informací Novinek údajně naznal, že měl problém s náboženskou orientací ženy. Jak přesně a na základě čeho ke svým dojmům v obou případech dospěl, ovšem nevysvětlil.

Policii se přihlásilo dalších sedm žen, které měl v Praze napadnout rapper

Krimi

Drogy mu přerostly přes hlavu

Z věrohodných informací na internetu a sociálních sítí vyplývá, že muži podle všeho přerostla přes hlavu konzumace drog, zejména povzbuzujícího a v Česku nejvíc rozšířeného pervitinu.

Nasvědčují tomu i „umělecká“ označení, která pro sebe hudebník dříve používal, například zkomoleninu jména slavného středověkého cestovatele a benátského obchodníka Marca Pola či renesanční osobnosti Leonarda da Vinci - Matro Da Vinci a Narko Polo.

Slovem „matro“ se mezi narkomany podle odborníků označují drogy, obecně jako zkratka ze slova materiál. „Narko“ odkazuje právě k narkomanii. Nejčastěji však užíval jméno Tyler Durden, což je fiktivní postava z amerického kultovního snímku Klub rváčů.

Útočník napadal v Praze ženy a děti. Zpacifikoval ho zpěvák Michal Hrůza

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám