LIVE: Kateřina Marie Tichá zažehla v Lucerna Music Baru neutuchající plamen

Vydáno 14.03.2024 | autor: Andrea Štipčáková

Pražský Lucerna Music Bar je už Kateřině Marii Tiché malý. Po prvním vyprodaném koncertu si tak dodala odvahy a přidala další. A ani na ten nezbyl jediný lístek. To jen dokazuje, že píle se vyplácí. Zpěvačka klubu představila své v lednu vydané album Plamen, které podobně jako debut Sami obsahuje spoustu emotivních, ale i pozitivně laděných skladeb, a vůbec poprvé na pódiu přivítala dechovou sekci. Předskakovala jí kamarádka Tereza Balonová.

LIVE: Kateřina Marie Tichá zažehla v Lucerna Music Baru neutuchající plamen LIVE: Kateřina Marie Tichá zažehla v Lucerna Music Baru neutuchající plamen

Kateřina Marie Tichá
Praha, Lucerna Music Bar
13. 3. 2024

Lucerna Music Bar patří mezi oblíbené koncertní kluby Kateřiny Marie Tiché. Nemohl proto chybět ani v seznamu zastávek jejího prvního samostatného turné s kapelou Bandjeez, na které sestava vyrazila letos v únoru. Ačkoliv jde o šňůru k interpretčině aktuálnímu albu Plamen, nebyly fanoušci během večera ochuzeni ani o starší kousky a také písně Farmářům a Čaruj Davida Stypky.

ROZHOVOR | Kateřina Marie Tichá: Album Plamen jsem nahrávala na mikrofon z roku 1930 obalený alobalem

Že půjde o hudebně kvalitní večer, potvrdila už předskokanka Tereza Balonová. Mladá muzikantka jde ve stopách své blízké kamarádky a bezesporu o ní v budoucnu ještě uslyšíme. Minulý rok vydala své druhé album Lampiony. Zároveň vyměnila looper za kapelu. Za zády má tak nyní ostříleného bubeníka Marka Fryčáka (hrajícího i u Marka Ztraceného, který se do Lucerna Music Baru dorazil také podívat), kytaristu Mirka Malíka a nově také baskytaristku Soňu Bachledovou. Koncerty Balonové jsou proto nyní mnohem energičtější, což potvrdila také v klubu u Václavského náměstí, kde posluchačům nabídla písně z obou svých desek.

Po jejím vystoupení už se Lucerna Music Barem rozezněly tóny Vlků a publikum na stagi s jásotem vítalo Kateřinu Marii Tichou, která se vlastní pílí krok za krokem dostává do popředí české popové scény. Přitom zůstává nohama stále na zemi a dojímá se nad každým vyprodaným koncertem svého turné. Nemalou podporou jsou jí Bandjeez, kteří se na tvorbě Plamenu podíleli, a s nimiž zpěvačka hraje už bezmála tři roky.

A ačkoliv šlo pro Tichou ve zmíněném klubu již o několikátý koncert, bylo zde jedno poprvé – na vystoupení si muzikantka přizvala nejen vokalistku, ale také trojčlennou dechovou sekci, která se na pódiu objevila příhodně při songu Poprvé, ve kterém interpretka zpívá o vyléčení zlomeného srdce. Nutno poznamenat, že sestava i jinak povedenou show pozvedla na další level a rádi ji na některém z koncertů Tiché znovu uvidíme.

Nechyběl ani akordeonista Michal Mihok, kterého už pražské publikum dobře zná. A zatímco on ho bavil svými tanečními kreacemi, baskytarista Maro Zeman se opět vytáhl se svým okénkem.

Jak již zpěvačka předem avizovala, z jejího nového alba zazněly písně jen některé, jinak setlist vystavěla na osvědčených hitech. Kromě roztančeného Plamene, Té třetí, baladické Kdo ví nebo Nového domu tak Tichá nabídla fanouškům již zmiňované Vlky, Kolemjdoucí, Pravé poledne, Vítr nebo Zničenou zem, při které její zpěv přehlušilo nadšené publikum.

Kateřina Marie Tichá sršela v Lucerna Music Baru ženskostí, divokostí i radostí z muziky. První ze dvou vyprodaných koncertů v Praze zcela ovládla, přičemž nebylo nouze o emotivní i zábavné chvilky. Turné zpěvačky pokračuje v Nymburku, Lokti, Brně, Plzni, Vratislavicích u Liberce a Pardubicích, kde Tichá šňůru zakončí.

Text: Andrea Štipčáková, foto: Lucas Kozel
Témata: Kateřina Marie Tichá, Bandjeez, Tereza Balonová, Plamen, Lucerna Music Bar

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít