Obrázek k článku Dekádu Headlineru jsme oslavili s Ewou Farnou, Vypsanou fiXou a s vámi. Děkujeme!
| Jarda Konáš | Foto: Jan Nožička

Dekádu Headlineru jsme oslavili s Ewou Farnou, Vypsanou fiXou a s vámi. Děkujeme!

Tradiční oslava narozenin Headlineru v Malostranské Besedě doputovala do jubilejní desítky. A jak praví klasik, hezky se to sešlo! Děkujeme vám všem, kdo jste desítku oslavili s námi.

Jubilejní oslava si zaslouží jubilejní program, a tak se začalo už v pět odpoledne v krásném půdním prostoru. Po úvodním přivítání vydavatele Danyho Stejskala a šéfredaktora Honzy Vedrala nastoupil Wóďa se svým procítěným undergroundovým písničkářstvím inspirovaným domovskou Malou Stranou.

Následoval živý podcast NOTY VOLE spojený s Hudebními masakry, a jak už to tak u autorů „Not“ bývá, vtipkovalo se, vzpomínalo a vyprávělo tak, že se moderátor Wlado ani nedostal k polovině připravených otázek. Tato úvodní část večera byla zároveň neformálním setkáním s partnery, fanoušky a podporovateli Headlineru, a ve srovnání se zbytkem večera šlo vlastně o poklidné klábosení.

Dobrý ročník. Z The 1993 se vyklubal suprise gig Ewy Farne. Perfektní koncert, i slzy dojetí v publiku tekly. Radost v sále byla hmatatelná.

Jakmile začal program v hlavním sále a vedlejším baru Malostranské Besedy, byly to už klasické narozeniny Headlineru tak, jak jsme si je my v redakci i vy čtenáři oblíbili. Na hlavním a vedlejším pódiu se střídali interpreti, jejichž sety by si každý zasloužil samostatný článek. Co tedy zmínit? Hypnotičnost Máří? Energii Marcella s fiedlerskim? Odzbrojující Rozálii? Našlo by se toho hodně, ale největším (doslova) překvapením byl něžný set Ewy Farne, která už úvodní Měls mě vůbec rád za doprovodu kytary, kláves a backvokalistů dokázala posunout z teenage popu do zajímavé „dospělé“ produkce s nádechem R&B, a v tomto duchu pokračovala s každou další písničkou.

A samozřejmě nesmělo chybět ani finále večera s Vypsanou fiXou, která byla u samých začátků Headlineru, když pokřtila jeho první číslo. Bylo to symbolické uzavření desetileté etapy, a můžeme se začít těšit, co přinese další dekáda. Jak už to tak na narozeninách Headlineru chodí, celý večer se v Besedě potkávali a zakecávali známí i neznámí, kolegové, kamarádi či fanoušci pozvaných hudebníků, což dělá z tohoto večírku pokaždé jedinečnou akci, na kterou pak ještě dlouho a rádi vzpomínáme. Tak zase za rok!

Nejlepším zahájením deseti let Headlineru a spolupráce s Malostranskou Besedou byl Wóďa s kytarou.

Noty Vole naživo. Wlada Honza Vedral, Dany Stejskal a Jarda Konáš nepustili ke slovu. Díky, že jste dorazili už na podcast.

Máří už hrála loni v létě na Pontonu. A i v Besedě nás ujistila, že Léto znovu přijde. A že mladé talenty zde jsou.

Marcell a fiedlerski na konci roku vydali silné album Duše, která opustila tento svět, váží 21 gramů. Jsme moc rádi, že jsme je na narozeninách měli. 

Rozálie a její písničky ze života jsou odzbrojující. 

Naporosto neskutečná a zároveň opravdová Ewa Farna. Vlastně pořád nemáme slov. Děkujeme. 

S Yashou 96 přišlo zklidnění až trocha romantiky. Zároveň to mělo grády.I on nám připomněl letní Pontony, jejichž byl loni absolutní hvězdou. Máme radost, že vážil cestu z Berlína. 

A třešnička v podobě Vypsané fixy nakonec. Nezklame, neomrzí, nepoleví. Máme vás rádi, někdy si to zopakujeme.