Migrace bez kontroly je prostě problém, říká Hamplová

politika

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová zareagovala na článek zveřejněný na CNN Prima News ohledně tuberkulózy a černého kašle, za jehož rychlé šíření může nezvládnutá migrace. A viníkem je podle ní jednoznačně Fialova vláda.

Migrace bez kontroly je prostě problém, říká Hamplová
Jana Zwyrtek Hamplová, senátorka
16. března 2024 - 07:22

„Když jsem cca před rokem měla obdobné téma, a uvedla tehdy s úlevou, ale mylně, že hygiena koná, a že migrace bez kontroly je prostě problém, vrhla se na mne některá média, jak zveřejňuji nepravdivé informace… A ono to je s odstupem roku vlastně smutně úsměvné. Hygiena skutečně tehdy nekonala.

Jak se ovšem ukazuje, konat nepochybně měla, protože ta onemocnění byla realitou - ovšem zamlčovanou a bagatelizovanou. A mne opravdu tehdy vůbec nenapadlo, že máme-li tu náhle tuberkulózu, je informace o zásazích hygieny nepravdivá - brala jsem to jako fakt - že koná automaticky.



Jsem proto ráda, že mou tehdejší prozíravou a logickou úvahu  potvrdil, byť zpětně, sám pan Prymula. A že jsem se nemýlila. Ano - realita se nechtěla vidět, naše volání po kontrole příchozích bylo dokonce chápáno jako “proruské” nebo neochota pomáhat. Ale ono to volání bylo hlavně PROČESKÉ - chránit preventivně zdraví nás a našich dětí,

Psali jsme:

Naše vláda nad tím lehkomyslně mávla rukou, a z nás upozorňujících dělala nepřátele… A proto jsme dnes tam, kde jsme. Naše zdraví a zdraví našich dětí je v ohrožení. Měli jsme prostě pravdu. A viníkem je vláda," napsal v reakci na článek "Černý kašel a tuberkulóza útočí. Podcenili jsme migraci!" zveřejněný na serveru CNN Prima News senátorka Jana Zwyrtek Hamplová. 

(nov, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif