Nedivím se, že ho chce trenér Hašek vidět, říká Rajnoch o nominaci Zeleného

16.03., 09:39
Aktuality
Jaroslav Zelený (© AC Sparta Praha)

První nominace reprezentačního trenéra Ivana Haška je plná zajímavých jmen, bývalého záložníka Jana Rajnocha ale vesměs ničím nepřekvapila. "Čekal jsem, že dá šanci klukům, kteří si dobrou formou o povolání do národního týmu řeknou. Nepřekvapilo mě, že je změn docela dost," uvedl v pátek Rajnoch.

Na první dobrou je možná největší senzací nominace Adama Gabriela. Jeho výkony v dánském FC Midtjylland jsou z pohledu fanoušků tak trochu ve stínu nejslavnějších lig, Rajnoch ale nepochybuje o tom, že Hašek má vše dobře zmapované a ví, co dělá. "Adamovi se tam daří, Ivan a jeho tým to mají nasledované. Určitě si šanci zasloužil," myslí si.

Že pro březnové přípravné zápasy v Norsku a s Arménií scházejí v reprezentačním výběru hříšníci Brabec, Coufal a Kuchta, vnímá Rajnoch jako správný tah. A to hned z několika důvodů. "Ani jednoho z nich trenér zkoušet nemusí. Na druhou stranu je to takové varování pro všechny, že k tomu, k čemu došlo v Olomouci na posledním reprezentačním srazu, už nesmí nikdy dojít," tvrdí Rajnoch.

Zmíněné trio porušilo interní pravidla reprezentace, když po večerce odešli za zábavou do nočního klubu Belmondo. Vše ale prasklo a hříšníci museli druhý den národní tým opustit. "Záleží jen na nich, jak kvalitní výkony budou podávat, zda si další šanci v národním týmu zaslouží. Všichni jsou u nového trenéra na stejné startovní čáře," naznačuje odchovanec Sparty.

Jedno jméno vyvolalo v médiích ovšem rozruch. Jde o sparťana Jaroslava Zeleného. Rajnoch si ale stojí za tím, že za vyzkoušení v národním týmu hráč Sparty určitě stojí. "Je využitelný na více pozicích. Byl ve Slavii, je ve Spartě. Nedivím se, že ho chce trenér Hašek vidět," tvrdí Rajnoch. Je mu jasné, že pochyby o nominaci mohou souviset s posledními nepovedenými zápasy Sparty. Ta třikrát prohrála, dostala patnáct branek. "Ale Liverpool je momentálně nejlepší tým na světě. A kdyby se řešilo jméno Zeleného, stejně by se muselo mluvit i o Krejčím," dodává.

Zamotanou hlavu musí mít Hašek se svým týmem, když vybíral brankářské trio pro zmíněné přípravné duely. Šanci nyní dostali Vítězslav Jaroš, Matěj Kovář a Jindřich Staněk. "Všichni si šanci zaslouží, ale vedle čekají ještě Jedlička, který je v Plzni skvělý, v Anglii je připravený Hladký. Na tomhle postu nás bota netlačí a trenéři si mohou vybírat," tvrdí Rajnoch.

Rajnoch připouští, že fanoušky nejspíš některá jména nominovaných překvapí, on sám ale změny čekal. "Situace je jiná, protože se blíží Euro. Já jsem ale čekal, že Ivan Hašek se svým týmem bude chtít vidět v akci další hráče," doplňuje na závěr.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (4)

Přidat komentář
LAĎA_Z_MADRIDU

Chce ho vidět hlavně po tom výprasku od Liverpoolu, zda-li nedošlo k nějakému PTSD. To zas chápu a cením jeho lidský přístup, ale jinak tam bude jako kužel do počtu si myslím.

Reagovat
Perzifláž

do počtu rozhodně nebude, je to jasnej levej bek č. 1.. s livrpůlem hrál někde ve středu stoperský trojky, což byl priskeho nesmysl

Reagovat
JeséRodriguez

mě by zajímalo, kdo má být to lb před ním? Jurasek, který nehraje? Rynes z formy, nebo Zmrzly, který začal dostávat šance až po vyloučení toho černocha?

Reagovat
Kucka

Co Panák vlastně, ten je zraněný?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele