Nejsme v tom sami

Sdílení zkušeností s uplatněním metody zplnomocnění u lidí s duševním onemocněním je tématem mezinárodní multioborové konference, která se uskuteční 17. dubna 2024 v Ostravě .

Bude se konat v rámci EDH 2024 (Evropské dny handicapu), a to ve středu 17. dubna 2024 od 9 hodin v Multifunkční aule GONG v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě.

Konference Nejsme v tom sami se uskuteční za účasti zástupců organizací z Finska, Portugalska a Itálie, přizvaná je i delegace z Polska. Program je zaměřen na prezentaci a diskuzi o poskytovaných sociálně – zdravotních službách v mezinárodním kontextu.

Na příkladech dobré praxe se seznámíte s využíváním metody empowering (zplnomocnění), která je důležitou součástí sociálně – zdravotní péče o lidi s duševním onemocněním. Výměna zkušeností s odborníky, kteří tuto metodu práce uplatňují už řadu let a mají k dispozici konkrétní výsledky, může nesporně pomoci k jejímu efektivnějšímu využití v praxi také u nás v České republice.

Záštitu nad akcí převzal Jiří Navrátil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje a Zbyněk Pražák náměstek primátora statutárního města Ostravy.

Program konference najdete pod tímto odkazem.

Termín ukončení registrace je 2. dubna 2024 (včetně), nebo do naplnění kapacity počtu účastníků. Během akce je zajištěno kabinové tlumočení (z/do angličtiny). Registrační formulář 

Lenka Sobková​

 

 

Klíčová slova: