Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pardubice rozhodly šest vteřin před koncem, Sparta vyhrála v prodloužení

  14:50aktualizováno  22:29
Také druhé zápasy čtvrtfinále hokejové extraligy nabídly dramatickou a velmi vyrovnanou podívanou. Pardubice zvládly i podruhé na domácím ledě porazit Hradec Králové, o vítězství 3:2 rozhodl pouhých šest vteřin před koncem Robert Kousal. Spartě s Libercem ani tentokrát nestačilo šedesát minut hry, nakonec v prodloužení zařídil druhý bod Pražanům za výhru 3:2 Michal Řepík. Série pokračují v úterý 19. března v Hradci a Liberci.
Hromadná bitka se strhla mezi střídačkami ve druhém čtvrtfinále Sparty s...

Hromadná bitka se strhla mezi střídačkami ve druhém čtvrtfinále Sparty s Libercem. | foto: ČTK

Tyhle série baví! Nabízejí dlouhé a vyrovnané bitvy, skvělé hokejové akce i silné emoce. Favorité po dnešku odskočili, nyní je ale čekají venkovní klání.

Ve východočeském derby se znovu oba týmy přetahovaly o výsledek, šťastnější opět odchází vítěz základní části z Pardubic. Druhý bod mu vystřelil Robert Kousal, který se v play off prosadil teprve podruhé.

Tvrdý zákrok a msta v tunelu. Prasárna, Flynn u mě skončil, řekl sparťan Kempný

Druhý střet Sparty s Libercem přinesl kromě gólů také nepříjemný moment. Na nosítkách opustil hřiště Michal Moravčík, po Flynnově vyloučení se navíc mezi střídačkami strhla bitka. Sparťané pojedou pod Ještěd s náskokem dvou vítězství, které tentokrát v prodloužení zařídil Michal Řepík.

Pardubice – Hradec Králové 3:2

Stav série 2:0

Mnohem opatrněji začalo druhé čtvrtfinále východočeského derby. Oproti pátečnímu duelu byli zpočátku o něco nebezpečnější domácí, Hradec podobně jako v prvním střetnutí sázel na rychlé brejky. První část ale moc šancí nepřinesla, utkání naopak nabídlo množství osobních soubojů.

Pardubický útočník Tomáš Vondráček oslavuje vstřelenou branku do hradecké sítě.

Ve druhé části ujížděl na pardubického brankáře Klíma, ale neuspěl. Na první přesný zásah se tak čekalo téměř až do poloviny utkání. Skóre otevřel ve 29. minutě Tomáš Vondráček, který tečoval Válův pokus od modré čáry. Navázal tak na trefu z pátečního klání.

Domácí ale poté doplatili na nedisciplinovanost. V oslabení nedokázali ubránit pohlednou kombinaci Hradce, na jejímž konci střílel z levého kruhu Aleš Jergl do odkryté brány. I nadále duelu vládly emoce, společně s druhou sirénou odstartovala hromadná šarvátka, která na trestnou lavici poslala čtyři hráče.

V poslední části byli domácí dvakrát vyloučeni, a opět tak dali šanci Hradci. Ten v početní výhodě neskóroval, jen pár vteřin po neúspěšné přesilovce ale zajistil vedení svému týmu Ralfs Freibergs, který se prosadil přízemní střelou.

Situaci si ovšem Mountfield zkomplikoval. Dynamo dostalo možnost přesilovky pěti proti třem. A tu dokázalo využít zásluhou Richarda Pánika, který po velkém tlaku v útočném pásmu dokázal Paříka prostřelit z ostrého úhlu.

Když už to vypadalo, že se opět bude prodlužovat, rozsekl duel šest vteřin před koncem Robert Kousal. Pro něho šlo teprve o druhý gól v play off v kariéře. Po výhře 3:2 tak Pardubice vedou 2:0 na zápasy, série pokračuje v Hradci v úterý od 19 hodin.

Marek Zadina (Pardubice): „Odehráli jsme výbornou první třetinu. Věděli jsme, že se budeme zlepšovat a v první třetině jsem předvedli velmi dobrý výkon. Na začátku druhé třetiny jsme nesehráli dobře přesilovku. Trošku nás to dostalo z tempa a nehráli jsme tak dobře. Třetí třetiny byla vyrovnaná. Utkání provázelo hodně emocí, měli jsme moc vyloučených, což se nám nemůže stávat, pak se soupeř díky přesilovkám dostává do hry. Byl to vyrovnaný zápas, my jsme věřili a povedlo se nám zase vyhrát.“

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Myslím si, že to byl opět hodně vyrovnaný zápas. Můžu říct, že tým se zlepšil oproti včerejšku a podal mnohem lepší výkon. Bohužel opět rozhodly detaily, ve kterých jsou zatím Pardubice o krůček lepší. Je to samozřejmě kruté, jsme zklamaní. Ztratili jsme druhý zápas, kdy jsme byli hodně blízko. Ale dokázali jsme si, že můžeme Pardubice porazit a neustále se zlepšovat. Věřím, že se připravíme na další zápas a budeme zase o něco lepší. Asi se zaměříme na oslabení tři na pět, protože jsme ho hráli podruhé po sobě.“

Sparta – Liberec 3:2P

Stav série 2:0

Vstup do druhého utkání série vyšel lépe domácím. Za aktivitu byli odměněni ve čtvrté minutě, kdy se prosadil Kryštof Hrabík. Po Kempného nahození skončil kotouč v chumlu před brankou, dostal se k Hrabíkovi a ten zasunul puk za čáru.

Kryštof Hrabík ze Sparty střílí Liberci gól.

Největší libereckou šanci měl během přesilovky Rychlovský, proti kterému se ale vyznamenal Kovář. Po velké chybě ve sparťanské rozehrávce střílel nebezpečně Klíma, velkou příležitost měl také Hawryluk, ale ani on Kováře nepřekonal.

Ve druhé třetině se skóre vyrovnalo, když Liberec udeřil z přesilovky. Filippiho střelu Kovář vyrazil pouze před Jakuba Rychlovského, který už gólmana překonal. Rychlovský tak navázal na trefu z pátečního střetnutí, kdy rovněž otevřel střelecký účet svého týmu.

Výrazným momentem duelu se stal faul Flynna, který Moravčíka atakoval u hrazení. Vysloužil si trest na pět minut a do konce utkání, Moravčíka museli na nosítkách odnést záchranáři. Jeho stav je stabilizovaný.

Při Flynnově odcházení se rozpoutala velká bitka u tunelu mezi střídačkami, po které v utkání dohráli další čtyři hráči. Na liberecké straně se ve zbytku klání museli obejít bez Aubrechta a Vlacha, na sparťanské bez Buchteleho a Hrabíka.

Dlouhou početní výhodu Pražané nevyužili. Ve druhé části soupeře jednoznačně přestříleli (24:5), ale ani to jim nestačilo ke skórování. Další branky tedy diváci viděli až v závěrečné třetině. Po ubráněném oslabení si Sparta vzala náskok zpět, když z levého kruhu pálil po hezké souhře Ondřej Najman a Hrenák se nestihl včas přesunout.

Vedení domácích ovšem nemělo dlouhého trvání. Michal Birner dotlačil za čáru puk, který se objevil za Kovářem. Branku musel posvětit videorozhodčí, který posuzoval, zda ke gólu nedošlo po odpískání.

Více branek v základní hrací době nepadlo, stejně jako v prvním střetnutí tak po šedesáti minutách svítilo nerozhodné skóre. To nakonec na svoji stranu dokázala převrátit Sparta, rozhodující branku obstaral v 74. minutě kapitán Michal Řepík. Za stavu 2:0 se série přesouvá pod Ještěd, kde se pokračuje v úterý od 18 hodin.

Pavel Gross (Sparta): „Jsme rádi, že jsme opět dokázali vyhrát. V pátek po penaltách, dnes v prodloužení. Šance byly na obou stranách, gólmani byli vynikající. Je to 2:0, ale nic to neznamená.“

Filip Pešán (Liberec): „Můj komentář je stejný jako po prvním zápase. Bylo to extrémně bojovné utkání, extrémně vyrovnané. Nepomohli jsme si v přesilovkách tak, jak bychom si představovali, ale na druhou stranu jsme ubránili ty sparťanské, což bylo důležité. Remíza po 60 minutách byla spravedlivá a v počtu hráčů, ve kterém jsme dohrávali, to byl až heroický výkon. Rozhodl Řepíkův zabijácký instinkt v závěru poslední akce. Bohužel jedeme domů za stavu 0:2.“

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

Předkolo

Litvínov
3:0
Plzeň
České Budějovice
3:0
Karlovy Vary
Liberec
3:2
Olomouc
Hradec Králové
3:0
Vítkovice
Pardubice
4:1
Hradec Králové
Kometa Brno
2:4
Litvínov
Pardubice
4:0
Litvínov
Pardubice
3:3
Třinec
Sparta
3:4
Třinec
Sparta
4:0
Liberec
Třinec
4:3
České Budějovice
  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:07

O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vsetín - Kladno 3:4. Rytíři dvakrát otočili skóre a zůstávají v extralize

22. dubna 2024  17:50,  aktualizováno  21:05

Hokejisté Kladna budou patřit i v následující sezoně mezi extraligovou elitu. V baráži se Vsetínem...

ONLINE: Pardubice - Třinec 0:0. Opatrný start utkání o titul, hosté bez Nestrašila

28. dubna 2024  18:30

Sledujeme online Velkolepé vyvrcholení play off hokejové extraligy je tady, nového šampiona a vítěze napínavé...

Hokejová osmnáctka na šampionátu zdolala Švédy, raduje se po nájezdech

28. dubna 2024  17:25

Česká hokejová osmnáctka vyhrála na mistrovství světa ve finském městě Vantaa nad Švédskem 3:2 po...

Slíbil mistrům zájezd na NHL, bude jen výlet do Prahy. Hadamczik slovo nesplní

28. dubna 2024  9:29,  aktualizováno  14:12

Za extraligový titul zájezd na NHL. Tohle prezident hokejového svazu Alois Hadamczik loni slíbil...

Finsko má v nominaci na České hry dvě posily z NHL a čtyři olympijské vítěze

28. dubna 2024  13:49

Hokejisté Finska mohou počítat pro České hry v Brně v příštím týdnu se dvěma posilami z NHL. Kouč...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...