Muž boural, pak utekl od hořícího auta. Policii se opilý přiznal za pět hodin

  15:42
Středočeští policisté pátrali po řidiči, který v sobotu ráno havaroval v obci Čisovice západně od Prahy. Jeho auto začalo hořet, on od něj však utekl. Jednapadesátiletý muž se policii však přihlásil za pět hodin. Vzápětí nadýchal 1,3 promile. Policistům tvrdil, že alkohol pil až po nehodě.

Nehoda se stala kolem 9. hodiny ranní. Řidič Volkswagenu Golf jel podle svědků velmi rychle. Zběsilé jízdy si krátce před nehodou podle komentářů na sociální síti všimli například lidé u nádraží v obci Bojov.

Na závěr své jízdy šofér trefil dřevěný sloupek u cesty, načež skončil s vozem v příkopu vedle silnice, kde automobil začal hořet.

„Po prvním nahlášení nebylo zřejmé, zda se v autě nachází někdo z posádky. Po lokalizaci se potvrdilo, že v autě nikdo nebyl,“ sdělil velitel zasahujících hasičů Jan Veselý.

Policisté přijali oznámení o nehodě z linky 112. „Protože ve voze nikdo nebyl, zahájili jsme pátrací akci po řidiči, k níž byl přizván i psovod se psem a několik policejních hlídek,“ sdělila mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

Před policií ujížděl kradeným autem třicet kilometrů, zastavila ho až nehoda

Zhruba pět hodin po nehodě se policistům ozval jednapadesátiletý muž s tím, že by chtěl dodatečně oznámit dopravní nehodu. „Policisté vyjeli na místo a vyzvali ho k dechové zkoušce. Muž nadýchal více než 1,3 promile. Následně uvedl, že alkohol pil až po nehodě,“ doplnila mluvčí policie.

Muž měl lehčí zranění, se kterým ho sanitka převezla do příbramské nemocnice.

Autoři: ,