Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Volejbalistky Prostějova udolaly Olomouc znovu až v pěti setech

Další pětisetové drama přinesla druhá čtvrtfinálová série mezi volejbalistkami Prostějova a Olomouce. I na podruhé se radovaly svěřenkyně Miroslava Čady. Jedenáctinásobné české mistryně znovu vedly 2:0 na sety, ve čtvrtém pak promarnily pět mečbolů, ale tie-break ovládly jasně 15:5. Druhý bod dnes získaly také vítězky základní části Šelmy Brno i Liberec a Olymp Praha. Série mohou skončit v úterý.

Volejbalistky Prostějova
zdroj: VK Prostějov

Hanácké derby dospělo do pětisetové bitvy počtvrté za sebou a všechny vyhrál Prostějov. Plní tak roli favorita, protože v základní části posbíral o 34 bodů více než Olomouc. S výjimkou rozhodující sady skončily všechny rozdílem maximálně tří bodů, až tie-break začal Čadův tým náporem a po klíčové sérii při podání srbské univerzálky Milici Tošičové si došel pro druhý bod z potřebných tří v sérii.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ostrava – Olymp

Šelmy si poradily s Přerovem, jenž uhájil čtvrtfinálové místo až v posledním kole, opět 3:0. Stejným výsledkem vyhrály volejbalistky Olympu v Ostravě. "Jsme velice spokojení, že jsme dokázali vyhrát 3:0, protože všechna utkání s Ostravou v průběhu sezony jsou nesmírně náročná, někdy o to více psychicky než sportovně. V sérii vedeme 2:0, ale nic nepřeceňujeme," řekl kouč Pražanek Stanislav Mitáč.

Liberecká Dukla vyhrála nad loňskými mistryněmi z Králova Pole i podruhé 3:1. "Brno nás trápilo, což je tuto sezonu pravidlem. Ale udělali jsme hodně důležitý druhý krok. Musíme si však pohlídat druhý set, který jsme nevyhráli možná od Vánoc," řekl kouč Severočešek Libor Gálík. V jeho sestavě opět zářila Nikola Kvapilová a k výhře pomohla 19 body.

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy žen – 2. zápasy:

Přerov  Šelmy Brno 0:3 (-22, -12, -12)
Nejvíce bodů: Biassouová 10, Kohoutová 7, Lazárková 6  Kelnárová 11, Silvaová 10, Širůčková a Madsenová po 8. Stav série: 0:2.

Ostrava  Olymp Praha 0:3 (-21, -13, -23)
Nejvíce bodů: Skřivanová 11, Kojdová 8, Jedličková 6  Kalhousová a Gajdová po 13, Šimáňová a Brancuská po 10. Stav série: 0:2.

KP Brno  Liberec 1:3 (-17, 16, -22, -14)
Nejvíce bodů: Jelínková 17, Kuníková 9, Pavlíková 8  N. Kvapilová 19, Herdová 14, Šulcová 12. Stav série: 0:2.

Olomouc  Prostějov 2:3 (-23, -22, 24, 28, -5)
Stav série: 0:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články