Senior vjel do zákazu vjezdu, s autem se zabořil do čtyřmetrového výkopu

Přes čerstvě zavedený zákaz vjezdu se vydal během sobotního podvečera čtyřiaosmdesátiletý muž z Liberce. Poté, co v místě ujel přibližně 50 metrů, se doslova zaryl předkem svého auta do zhruba čtyři metry hlubokého výkopu.

K nehodě došlo před půl sedmou večer v ulici Americká. „Řidič ve věku 84 let jedoucí ve voze Škoda Fabia nerespektoval zákaz vjezdu a informaci o výkopových pracích. Muže odvezla záchranná služba, testy na alkohol měl negativní. Případ dále šetří policisté z dopravního inspektorátu,“ sdělila na dotaz iDNES.cz mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Senior projel zákazem a se svým vozem spadl do výkopu.

Senior byl v autě sám. „Charakter jeho zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření,“ zmínila Sochorová. S informací přišlo na svém Facebooku jako první město Liberec. Podle něj se s autem v místě propadla vozovka, policejní mluvčí ovšem tuto zprávu vyvrátila.

Ulice Americká je momentálně uzavřená. Autobusová linka číslo 22 nyní místo zastávek Americká a Domažlická staví v ulici Husitská. Odkloní se rovněž spoj číslo 91. O dalších případných změnách v dopravě a opatřeních bude Dopravní podnik města Liberce a Jablonce nad Nisou informovat.

Autor: